kantklossen klosjes diydiva
kantklossen

Kralen van papier en andere zaken…

Je ziet ze weleens: kralen van papier gemaakt. Eigenlijk is het heel makkelijk: knip een aantal stroken papier van 3 cm breed en 20 cm lang. Het is handig om een driehoekvorm te knippen, dan krijg je mooie kralen als je ze om een lucifer rolt. Behangplak erop, goed laten drogen, eventueel nog lakken en klaar zijn je kralen. Maar wist je dat je met die techniek nog heel andere knutsels kunt maken?

kantklossen klosjes diydivaAls ik eerlijk ben, heb ik mij er nog nooit aan gewaagd, kralen van papier. Eigenlijk vond ik de voorbeelden die ik zag best lelijk… Ik koop liever mooie kralen, dan weet ik gelijk wat ik heb.

Maar toen ik vorige keer op kantklosles was, zag ik iets geweldigs: kantklosjes gemaakt van een sateprikker en papier! Ze waren echt mooi geworden. Dat zeg ik niet alleen om beleefd te zijn tegenover mijn medecursiste. Want anders had ik hier nooit over geblogd!

Zij had meegedaan met een workshop om deze klosjes te maken. Online vond ik ook een verslag van zo’n bijeenkomst. Zij heeft een enorme hoeveelheid gemaakt, omdat zij veel brede kanten maakt. Dan heb je dus veel klosjes nodig. Het bleek dat het ook voordeliger was om klosjes zelf te maken, dan om ze te kopen. Nou ja, als je de benodigde tijd niet meerekende, haha. Maar zij is reeds gepensioneerd, dus dan heb je tijd genoeg. Al vindt ze dat zelf niet, geloof ik 😉

Gaat de DIY Diva nu ook al haar klosjes zelf maken van papier? Eh…nee. Ik koop ze wel. Maar ik vond het wel een ontzettend leuke toepassing om met jullie te delen. Ik zit nu eigenlijk te denken wat je nog meer zou kunnen maken van papier. Je kunt bijvoorbeeld een penvulling omwikkelen, of hebben jullie betere ideeën? Misschien dat ik toch ooit nog eens mij ga wagen aan die kralen…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.