mistletoe miniatuur kerstmis creatief diydiva
kerstdecoratie

Kerstklok met mistletoe

Sommige projecten lopen bij mij jaren. Echt. Al jaren terug kreeg ik een geweldige doorzichtige kerstbel, gevuld met van die vieze chocolaatjes. Ik ben gek op chocolade, maar deze zijn echt niet lekker. Ferrero’s of zo… Maar goed, ik dwaal af. De chocola verdween en een lege kerstbel bleef over. Vorig jaar begon ik aan het interieur en maakte ik een stelletje van klei. Nu werd het tijd om de kerstbel eindelijk af te maken!

Poppetjes van klei

Ik zag een paartje voor mij, kussend onder de mistletoe, die boven in de deurpost hing.

Van foamplaat maakte ik de deurpost voor in de kerstbel. Parket, vloerkleed en behang heb ik allemaal van internet. Google maar eens langs verschillende miniatuur en poppenhuissites en je printer kan overuren maken met al dat moois.

mistletoe miniatuur kerstmis creatief diydiva

Het interieur was geen probleem, maar het paartje kon ik nergens kopen. Intratuin, Blokker, als ze al een stelletje hadden dan was het gekleed in winterjas, dus niet geschikt voor binnen. Toen ben ik zelf aan de slag gegaan.

Bij de poppetjes doe je tijdens het kleien gewoon een cocktailprikkertje erin voor de stevigheid, en daarna verven maar. Op die manier kun je poppetjes maken zoals jij wilt. Nu, na een jaar is de klei van mijn kussende stelletje wel droog;-) Dit jaar heb ik ze geschilderd, in klassieke, Engelse stijl.

De bel is af, eindelijk! Een mooi voorbeeld voor 2017, als ik nog veel meer lang liggende projecten ga afmaken…

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.