Rudolf en het dillemma van de gebreide kerstballen

De kerstboom staat inmiddels. Ons huis is gevuld met dennengeur en ik ben druk bezig met de overige kerstversiering. Hoe het afloopt met de krijtstift op de glazen deur, dat laat ik binnenkort zien. Maar nu krijgt Rudolf het rendier wat aandacht!

Rudolf

Rudolf breien vingerpop diydiva

Ik heb een zwak voor buitenbeentjes en Rudolf het rendier met de rode neus is natuurlijk hét ultieme voorbeeld daarvan. Deze Rudolf kocht ik ooit jaren terug bij Dille & Kamille.

Op internet zocht ik naar een patroontje om er nog wat rendieren bij te breien. Helaas… ik vond alleen wat gehaakte rendieren, maar niets om te breien.

Kerstbal

Eigenlijk zou ik moeten beginnen met het breien van een kerstbal. Dat is mijn jaarlijkse traditie. Soms had ik ‘m op 6 december al af. Maar weet je wat het is? Momenteel heb ik totaal geen brei-inspiratie. Ik weet nog niet welk patroon ik ga kiezen uit het boek van Arne en Carlos.

Arne Carlos kerstbal paard breien diydiva

Vorig jaar was de inspiratie al een beetje weg. De kerst-stal-bal kwam maar heel moeizaam van de pennen en ook de kleuren daarvan vond ik niet top.

Daarbij komt dat het maken van een kerstvest (dus met deadline) ook veel breitijd wegnam. Weet je, al schrijvend is het duidelijk voor mij: geen nieuwe gebreide kerstbal dit jaar. Ter compensatie sluit ik nu af met de verzameling die ik de afgelopen jaren maakte…

 

Love, de DIY Diva.

One Reply to “Rudolf en het dillemma van de gebreide kerstballen”

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.