zelfgemaakte kerstkaarten idee diydiva
kerstkaart

Inspiratie opdoen met 101 kerstkaarten!

Vandaag laat ik mijn verstuurde kerstkaarten zien! Ik moet bekennen dat ik de honderd niet haal, bij lange na niet, maar het klinkt zo goed 😉 Je kunt nog snel inspiratie opdoen, maar ik denk dat het vooral genieten van de kerstsfeer wordt (en misschien volgend jaar iets soortgelijks proberen…)

Samen kerstkaarten maken

zelfgemaakte stempel kerstkaart diydiva

Veel kaarten heb ik alleen gemaakt, maar soms zijn we gezellig samen aan de slag gegaan. Ik blijf een zwak houden voor kerstkaarten gemaakt door kinders. En binnenkort kunnen we ook lekker samen knutselen met het IJsprinsessen knutselboek, dat ik won via het leuke blog van Nouk-San!

Stashbusting

Ik hou van variatie, dus mijn kerstkaarten hebben veel verschillende vormen. Ik maakte pop up kaarten, staande kaarten, schuifkaarten, schudkaarten, easelkaarten, tags en ook gewone kaarten.

zelfgemaakte kerstkaarten idee diydiva

Diverse kaarten heb ik gemaakt met de snijmallen uit mijn eerste blogjaren, toen ik alleen over kaarten maken schreef. De huisjeskaart (tweede foto hieronder) is bijvoorbeeld gemaakt met de English cottage van Marianne Design. De kerstboom die uit de roodwitte streepkaart komt, is eveneens van Marianne Design, net als de kerstroos op de foto hieronder. Ik heb ‘m niet van papier gemaakt, maar uitgesneden uit vilt. Dat geeft ook een ontzettend leuk effect!

zelfgemaakte kerstkaarten idee diydiva

De staande sterren heb ik echter zelf uitgesneden. Het is niet moeilijk (op internet vind je makkelijk een voorbeeldje) en het effect van zo’n kaart is superleuk!

zelfgemaakte kerstkaarten idee diydivaVerder heb ik nu bijpassende enveloppen van kerstpapier gemaakt bij kaarten die ik al een hele tijd terug maakte, maar nooit kon versturen vanwege het afwijkende formaat. Stashbusting again, want zo gebruikte ik weer papier uit mijn voorraad die maar bleef liggen. Want ik heb niet alleen een stoffenvoorraad, maar ook veel papier…

Meer kerstkaarten…

Klik op de foto om door te gaan naar de blogpost of tutorial op YouTube!

mooie kerstkaart zelf maken diydivaDe schuifkaart

zelfgemaakte stempel kerstkaart diydivaDe stempelkaart

popup kaart kadootjes diydivaDe pop up kaart

schudkaart diydivaDe schudkaart

Favoriet?

Welke kerstkaart is jouw favoriet?

Bewaren

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.