zelfgemaakte stempel kerstkaart diydiva
kerstkaart,  kerstmis,  kinderen,  stempels

Vijftig kleuren groen…

Groen??? Het was toch vijftig tinten grijs? Inderdaad, maar groen is toch een leukere kleur voor een zelfgemaakte kerstkaart;-) Deze makkelijke kaart is ook leuk om te maken met kinderen.

zelfgemaakte stempel kerstkaart diydiva

Stempelen

Van een goedkoop gum snij je met behulp van een aardappelschilmesje of een guts een driehoeksstempel. Eentje is genoeg, maar meer dan één is handiger. Dan kun je per inktkussen één stempel gebruiken, zodat kleuren niet gaan doorlopen. Het is ook leuk om verschillende formaten driehoeken te maken.

zelfgemaakte stempel kerstkaart diydiva

Maak met de stempel een grote kerstboom op wit papier, liefst wat dikker tekenpapier. Die boom is dus opgebouwd uit verschillende driehoekjes (heel veel), in vijftig kleuren groen. Je begint met de lichtste kleur en gaat dan langzaam naar donker.

zelfgemaakte stempel kerstkaart diydiva

Op de bovenstaande foto zie je ook de gebruikte driehoekstempels. Ik heb ze zo uitgesneden, dat je ook een gedeelte hebt om ze makkelijk vast te kunnen pakken, zonder dat je vieze inktvingers krijgt.

Afmaken

Als de gestempelde kerstboom is opgedroogd (en dat is vrij snel), dan maak je met potlood een nette rechthoek er omheen en knipt die uit. Ga met het inktkussen nu langs de zijkant van die rechthoek. Zo krijg je een subtiel inktrandje erom. Plak de kerstboom nu op een kaart, die je ook even langs het inktkussen houdt voor een randje groen. Maak de kerstboom af met een opgeplakt sterretje bovenin als piek.

Leuk!

Van tevoren dacht ik dat deze DIY kerstkaart vooral geschikt was om te maken door kinderen. Ik zat ernaast! Al snel zal ik net zo fanatiek te stempelen als de kleine… Het is echt leuk om te doen. Bovendien is dit een snelle DIY, met een geweldig resultaat!

Zijn jullie al bezig met kerstkaarten maken?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.