kaarten van diamond painting restjes
kerstknutselen

Kerstmis in huis

Bijna elke dag komt ons huis weer een beetje meer in de kerstsfeer. Afgelopen vrijdag deed ik inspiratie op bij Intratuin en dit weekend maakte ik kerstkaarten af van restjes diamond painting en begon ik aan een kerstkrans.

Kerstkaarten

Als je een diamond painting hebt gemaakt, dan is er heel vaak nog een flinke rest steentjes over. Ik heb ze bewaard en nu was het tijd om daarmee aan de slag te gaan.

Omdat ik een krans maakte van diamond painting, die ik uitsneed, had ik ook nog een flink stuk ondergrond over. Als jij dat niet (meer) hebt, dan kun je op een mooi stuk karton dubbelzijdig plakband gebruiken. De kerstbomen zijn eigen ontwerp. Het is niet moeilijk, gewoon proberen!

Dit zijn de kaarten die ik ga uitdelen op de creaclub in het buurthuis. Ik maakte kerstbomen, kerstkransen, een candy cane (zuurstokje) en een stal met de ster daarboven. Ik gebruikte een karton blok van de Action, waarin ook die tekststansjes zaten.

Een tijdje terug heb ik al mijn spullen voor kaarten maken op Marktplaats gezet. Ik heb duidelijk de keuze gemaakt voor textiel in plaats van papier. Maar dit blok zat nog bij de kerstspullen op zolder en kwam nu mooi van pas.

Kerstdorp Intratuin

Een bezoekje aan het kerstdorp is een jarenlange traditie voor mij. Het liefst ga ik alleen, zodat ik lekker kan dralen bij alle kersthuisjes. Ik kijk wat er in de mode is dit jaar en ik maak wat fotoʻs en video opnames voor mijn YouTube kanaal.

Het kerstdorp was klein, dit jaar. Misschien is bewust gekozen voor een niet zo spectaculair dorp, om geen hordes mensen te trekken in corona tijd. Het was trouwens wel tobben met mijn bril. Van binnen naar buiten beslaat die altijd en een mondkapje erbij helpt dan ook niet.

Zoals je ziet was er keus genoeg, maar ik heb daar niets gekocht. Het grappige is, dat ik dan denk: o, dat is leuk, dat ga ik zelf maken van klein, of ontwerpen met mijn 3D printer.

Kerstkrans zelf maken

Wat ik wel kocht, waren drie bossen kersttakken om zelf mee aan de slag te gaan. Ik wilde een kerststuk maken en een krans voor op de voordeur. In mijn tuin knipte ik de overige benodigdheden. Van een druivenrank maakte ik de basis, een rondje. Ook voegde ik skimmia en hulst toe. Vooral de hulst is nog niet zo groot gegroeid sinds de zomer, dus ik kon nog niet zo veel afknippen.

Ik bewaar de kerststuk versieringen in een grote box op zolder. Als ik een stuk kreeg in het verleden, dan ontmantelde ik die op 1 januari en zo heb ik al een flinke verzameling met versierselen zoals dennenappels, mini ballen en linten. Tel daarbij de versieringen op die ik kreeg van mijn moeder en schoonmoeder (die ook alles bewaarden) en dan kom je dus tot een box vol met lekker veel keus.

Het was goed weer dit weekend, dus ik kon lekker buiten op de tuintafel aan de slag. In de verte zie je de Action tuinkabouter die de boel in de gaten houdt 😉

Komende week

Ik ben nog niet klaar in huis. Ik wil een kerstboom van washi tape maken op de deur en daarin de kerstkaarten plakken die wij ontvangen. Op de andere deur ga ik nog een kersttekening maken met krijtstift.

kerstdorp diydiva

O ja, en ik ga nog mijn eigen kerstdorp opzetten. (Bovenstaande foto komt uit voorgaande jaren.) Maar dat weet manlief nog niet 😉 Die vond eigenlijk, dat het nu al wel klaar was met versieringen. Hahaha, nee hoor. Ik ga lekker over de top. We zullen het de komende tijd thuis gezellig moeten maken, want van visites en op pad gaan komt het niet dit jaar.

Fijne week allemaal!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.