kerstmis

DIY kerstsfeer in huis

Met de feestdagen blog ik nooit, dus met deze post kunnen jullie enkele dagen vooruit! Ook via de Hema blogacademy ben ik vandaag te volgen! Mijn mini-kerstdorpje is uitgekozen om blog van de dag te zijn!

Hema blogacademy diydivaIk wens jullie alvast een heel fijne Kerst en heb vandaag een ‘DIY kerstsfeer in huis’ bericht vol foto’s voor je!

De Ikeaboom moest wijken voor de echte kerstboom. Voorlopig hangt ‘ie aan onze boekenkast, bij gebrek aan een betere plek. Ik wilde de Ikea stof al jaren, maar eigenlijk is de lap te breed om lekker te kunnen verwerken. Misschien dat ik ‘m volgend jaar in de gang hang…

Verder heb ik een leuke mokwarmer in kerstkleuren gemaakt met een rondbreiring.

diydiva rondbreien mokwarmerDoor omstandigheden heb ik nu maar liefst twee kerstdorpen! Normaal zet ik een stellage in de vensterbank van de keuken. Omdat daar nu tijdelijk ons nieuwe tvkastje staat, heb ik dat maar gebruikt. Eigenlijk ben ik er wel tevreden mee. Dankzij een lichtblauwe vuilniszak heb ik een riante gracht om op te schaatsen.

Een groot deel van de huizen en poppetjes is gekregen of gekocht (uitverkoop natuurlijk), maar toch heb ik er een aantal zelf gekleid. Zo heb ik twee unieke oud-Hollandse huizen gemaakt, door de klei rond een kartonnen verpakking van Liptonthee te doen. Bij de poppetjes doe je tijdens het kleien gewoon een cocktailprikkertje erin voor de stevigheid, en daarna verven maar.

Verder heb ik nog een tweede kerstdorp, op de grot na van papier maché is alles gekocht. Dat heeft toch minder ziel dan mijn andere dorpje, vind ik. Als ik volgend jaar weer een dorp in de vensterbank zet, dan ga ik daar weer meer zelf voor maken.

De kerstboom is een mix, heel eclectisch zoals ze in de wetenschappelijke wereld dan zeggen. Ballen uit de seventies uit mijn ouderlijk huis hangen naast de nieuwste Action ballen. Omdat we ook de verjaardag vieren van een eigen kerstkind, hebben we alvast een slinger gemaakt.

Natuurlijk liggen de zelfgebreide kerstballen ook te pronken. Ik werd zo vrolijk toen ik het boek zag met Arne en Carlos op de voorpagina. Dat moest ik hebben. Inmiddels heb ik er al een aantal gebreid. Het is niet moeilijk, ook al ben ik geen brei-ster. Ik denk dat ik er een uurtje of 4 over doe om er één te maken. Tijdens de komende kerstdagen wil ik de kerstbal met een Scandinavisch paardje gaan maken. Gezellig!

Arne Carlos kerstbal paard breien diydivaTenslotte hangt de vilten letterbak van de Action trots te pronken. Gisteren schreef ik er al over hoe blij ik ben dat dit kerstprojectje af is.

carpe diem diydivaEn jullie? Ook helemaal klaar voor de kerst? Of moet er nog iets worden afgemaakt? Fijne dagen (en denk aan de uitverkoop van kerstspullen en knutsels op derde kerstdag, zaterdag!)

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.