club geluk mini foute kersttrui dediydiva
breien winter,  kerstmis

Fout kersttruitje

Vandaag is het foute kersttruien dag. De DIY Diva doet natuurlijk mee, maar wel op haar manier. Ik ben een fan van de breisels van Club Geluk. Dus kocht ik gelijk een kit bij de Bruna om een mini-foute kersttrui te maken. Hoe is dat bevallen?

Brei kit

Het mooie is dat in deze kit van 3,50 Euro alle benodigdheden zitten: van breinaalden tot wol, van naainaald tot een hangertje voor de trui. club geluk kersttruitje robin roodborstje diydivaHet belangrijkste is natuurlijk de handleiding! Ik had al eens een truitje geprobeerd met behulp van een Amerikaanse site, maar dat was toch niet helemaal top geworden.

Normaal word ik al zenuwachtig als ik een breipatroon zie. Zeker, ik kan breien, maar vaak snap ik de details net niet. Nou, dit is de perfecte handleiding voor dummies zoals ik. Echt alles wordt stap voor stap uitgelegd en er staan ook heldere tekeningetjes bij. Ik had nog nooit op deze manier gemeerderd (met een extra lus op de breipen), maar het bleek enorm simpel te zijn.

Werk

Waar ik tegenwoordig kerstballen brei in een weekend, bleek dit toch meer werk. baable hat bauble diydiva kerstbal schaap breienZeg dat ik er een weekje mee bezig ben geweest. Nee, natuurlijk niet fulltime, maar toch zo’n 10 uur of zo.

Mazen

Het mazen bleek toch wat lastiger op zo’n klein formaat trui. Daar ben ik niet helemaal tevreden over. Volgende keer ga ik gewoon proberen in te breien. Daar heb je trouwens voldoende wol voor, met de Club Geluk brei kit.

Op mijn kersttrui is een Robin/roodborstje gemaakt. Niet echt de standaard foute kersttrui dus, maar dit vond ik gewoon de leukste. Al heb ik wel staan twijfelen hoor, bij de bak met al die truitjes…

Mini kersttrui is klaar

Het resultaat is reuze leuk. De mini foute kersttrui is wel groter dan ik vooraf verwachtte. Denk maar aan het maatje van een flinke barbiepop. Met het bijbehorende hangertje kon ‘ie de boom in.

club geluk mini foute kersttrui dediydiva

Ik heb de traditie om elke kerst een bal te breien. Of ik dat ga uitbreiden naar jaarlijks een bal en een minitrui weet ik nog niet. Wel wil ik gaan experimenteren met een nog kleinere versie van de trui.

Hebben jullie nog kerstprojectjes op de breipennen staan?

3 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.