foute kersttrui opleuken diydiva
kerstmis,  kledingtutorial

Foute kersttrui opleuken: pompom tutorial

Awkward: je komt op een borrel en daar lopen wel drie anderen met precies dezelfde foute kersttrui! Wil je een unieke trui, dan versier je die natuurlijk zelf met pompoms! Met deze fototutorial van de DIY Diva maak je ze heel snel.

awkward kersttrui diydiva

Foute kersttrui

Het is echt een trend in Nederland geworden: een foute kersttrui voor op feestjes en borrels. Steeds meer winkels verkopen ze, van Hema tot Primark, van Lidl tot Action. De oorsprong ligt natuurlijk in de geweldige boeken (en films) over Bridget Jones en haar zoektocht naar Mr. Darcy. In een leuke scene loopt Marc Darcy heel ongelukkig te zijn in een gebreide Rudolph-het-rendier trui.

foute kersttrui Elfie diydivaDeze foute kersttrui komt van de Primark en heb ik tijdelijk gepikt uit mijn dochters kast… (Gelukkig leest zij mijn blog bijna nooit). De elf heeft een mobieltje in zijn hand. Aan de binnenkant van de trui zit daar een zakje, voor een chip. Als je daarop drukt, zie je een flits en hoor je een foto klik geluid!

En jawel, de spijkerbroek op de foto is nieuw en zelfgemaakt! Dit deel van mijn kerstoutfit is klaar. Ik ben er superblij mee en draag ‘m heel vaak. De broek krijgt met alle details binnenkort een eigen blogpost!

 

Versieren

Zitten er knopen in de print (bijvoorbeeld een kerstmanpak of een sneeuwpop) ? Maak daar net zoveel pompoms op, in dezelfde kleur als de knopen.

Staat er een Rudolf rendier met rode neus op je trui? Zet een rode pompom op de neus! Heb je meer dan een rendier op je trui? Maak dan 1 rode en voor de rest zwarte pompoms.foute kersttrui opleuken diydiva

Zijn er hoofddeksels (meestal mutsen) van kerstman of elven? Maak een leuke bijpassend pomponnetje aan het uiteinde!

Kortom: leef je uit!

 

Tutorial pompoms

Het is niet moeilijk om pompoms te maken. Volgens mij heeft iedereen dat vroeger weleens op de basisschool gedaan. Het enige dat je nodig hebt is karton (dat kan een stukje uit een leeg pak rijst of Quorn zijn, je weet: de Diva is ook zuinig) en rode wol.

1. Knip uit het karton 2 gelijke rondjes van ongeveer 4,5 cm doorsnee. Wees een beetje precies, anders wordt je pompom niet mooi rond. Maak hierin in het midden een gat van ongeveer 1 cm doorsnee.
2. Doe de twee kartonnetjes op elkaar. Neem een heel lange rode draad, doe die dubbel door de naald. Kijk maar op de foto. Steek steeds de naald door het gat en herhaal dat tig keer.
3. Ga door tot je echt niet meer door het gat kan steken. Dan is ‘ie ongeveer zo dik als op de foto.

4. Schuif een paar draadjes voorzichtig op en zet de schaar TUSSEN de twee kartonnetjes.
5. Knip alles los tot je helemaal rond bent. Doe nu een lang touw TUSSEN de twee kartonnen en knoop dat een aantal keren goed vast. Hou die draad lang. Straks kan je daarmee je pompom vastnaaien op de rode neus van je rendiertrui.
6. Scheur de kartonnetjes kapot en verwijder ze voorzichtig uit de pompom.

Klaar! Opnaaien maar!

Stuur je mij een foto van het resultaat?

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.