kerstbal breien diydiva
kerstdecoratie,  kerstmis

De ballen van Arne en Carlos…

Het rood van deze kerstbal is niet het onder mijn nagels vandaan gehaalde bloed, maar gewoon de kleur van de wol… Wat een getob weer. Ik heb nog aantekeningen gevonden van vorig jaar toen ik een kerstbal breide: probeer er twee te maken, want de tweede gaat veel vlotter. Zucht. Hoewel dit een brei-jaar was, waarin ik zelfs mijn eerste paar sokken maakte, gaat het ook dit jaar erg moeizaam.

kerstbal breien diydivaDeze bal heb ik wel 4x (!) uitgehaald in het begin en halverwege was ik ‘m al zo zat dat ik overwoog gewoon te stoppen.

Het ziet er allemaal zo top uit: een christelijk gebreide bal met Jozef, een knielende Maria, de kribbe met daarboven de ster en een schaap. Ik volg de werkbeschrijving van meerderen en minderen uit hét kerstboek van Arne en Carlos, maar het plaatje heb ik van Pinterest. Elk van de vier panelen had dus een eigen motief en daar is het ergens misgegaan.

Het begon al met het begin: ik breide de bovenkant, terwijl ik later zag staan dat je onderaan moet beginnen, want dan krijg je v-tjes in plaats van omgekeerde n-etjes. Ook het inbreien ging niet lekker. Eerst heb ik geklungeld met losse draden, maar later heb ik de fair isle techniek geprobeerd met inbreien met 2 kleuren in 2 handen. De onderkant is dus veel netter. Maar goed. Ik heb verder regelmatig met links en rechts van de panelen zitten tobben, want Jozef (mijn paneel 1) kijkt net als Maria (paneel 3) naar de kribbe (paneel 2) en het schaap (paneel 4) kijkt weer naar Jozefs achterkant. Het lijkt dus niet zo moeilijk.

kerstbal breien diydiva

Maar aangezien mijn sterrenbeeld “pitbull” is, beet ik mij erin vast en maakte ik de bal (grommend) af. Het resultaat was ook moeilijk te fotograferen, met vier verschillende panelen. Het schaap moet je er maar bijdenken, dat paste niet in deze collage 😉 Nu hangt deze lastpak stralend tussen de andere ballen van de afgelopen jaren, want dat is een kersttraditie geworden… Ik heb inmiddels al een leuke verzameling!

kerstballen breien Arne Carlos diydiva

Volgend jaar ga ik het Hollandse molentje proberen. Lekker 4 dezelfde panelen, weliswaar met twee tinten blauw, hoe moeilijk kan dat zijn??? #homerisch gelach

Arne Carlos kerstbal paard breien diydiva

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.