kerstbal breien diydiva
kerstmis

Het is Kerstmis!

De geest van KonMari is ook doorgedrongen tot mijn kerstverzameling! Nadat ik al eerder mijn kledingkast grondig opruimde, volgde onze zolder. De kerstverzameling bestond inmiddels uit een stuk op 10 grote dozen vol “spulletjes”. Ik ben flink gaan minimaliseren, met als gedachte: “Waar ben ik echt 100% blij mee?”

Kerstdorp

Wat mijn kerstdorp betreft heb ik flink geruimd. Ook letterlijk, er gingen 2 zakken niet herbruikbare kerstrommel in de kliko. In de loop der jaren had ik flink wat grote huizen gekocht en gekregen. Maar zoveel ruimte heb ik eigenlijk niet voor mijn dorp. Bovendien heb ik veel meer lol in mijn zelfgekleide (kleine) huisjes.

kerstdorp diydiva

Groot en klein paste niet bijelkaar en niet in mijn huis. Dus gingen er 8 (!) flinke dozen richting kringloopwinkel. Een winwin situatie: mensen met een moeilijke arbeidsachtergrond werken daar en kunnen geld verdienen door mijn kersthuizen te verkopen, hetgeen zeker lukt met hun jaarlijkse kerstmarkt.

Maar ook de gedachte “Hoeveel lichtjeshouders heeft een mens nodig?” maakte het opruimen makkelijker.

Boom en ballen

kerstbal breien diydiva

De boom is dit jaar vooral erg vol. Mijn man had het prima gevonden als ik flink had doorgebreid en de boom had volgehangen met kerstballen van Arne & Carlos. Zelf vond ik dat ook wel een leuk idee, maar tegelijk ook veel werk. Als je bedenkt dat mijn productie normaliter bestaat uit 1 (hooguit 2) per jaar… Dan moet je flink doorbreien bij ons formaat boom.

Mijn idee van mooi bestaat uit een boom gevuld met glimmende zilveren en rode ballen. Tsja, dat is gewoon niet haalbaar met kinderen in huis. Want die willen een roze ijsje en mintgroen cupcakeje in de boom! Aangezien het natuurlijk een familieboom is, mogen alle huisgenoten iets eigens terugvinden erin… Omdat we dit jaar opeens alle oude kerstballen van de ouders en grootouders van manlief erbij kregen, hangt ´ie behoorlijk vol. Alleen de mooiste oudjes hebben wij erbij gedaan. Als ik in januari 2017 alles opruim, zal ik onze gegroeide voorraad kerstballen eens goed uitzoeken.

styropor bal pailletten diydiva

Ikoon

Verder heb ik een nieuwe, zelfgemaakte kerstversiering aan de muur hangen: een ikoon van Maria met kind. Afgelopen week heb ik mij opgegeven voor een cursus ikonen schilderen, waar ik in februari mee begin. Leuk, weer iets nieuws om te proberen!

ikoon maria met kind

Kerk en huis

Deze decembermaand ben ik ook bezig met “mijn” eigen kerkje van klei: de Dorpskerk! Momenteel vordert ´ie niet zo, ik moet beginnen met het schilderen ervan. Misschien een ontspannen klusje voor de komende dagen?

Opgeruimd

Zo aan het einde van het jaar kijk ik terug naar mijn to-do-lijstje voor een Opgeruimd leven. Één van de dingen die ik in elk geval gedaan heb was het maken van een nieuw gezinsalbum. Ik had gepland deze kerst onder de boom te zitten met ons nieuwe fotoboek, maar in de praktijk was ik al eerder hiermee klaar dit jaar.

naaimeubel oud diydiva

Eigenlijk is het enige dat mij momenteel stoort onze zolder. Mijn naaihoekje is tamelijk strak, zoals je hierboven ziet. Maar lange tijd was de rest van de zolder volgestouwd vanwege het leggen van laminaat op de eerste verdieping. Nu is het echt tijd om ‘m eens flink leger te maken, vooral door de dozen met “bewaarspullen” weer achter de schotten te plaatsen. Gisteren hebben we al een ritje richting kringloopwinkel gemaakt.  Aangezien ik tot volgend jaar vakantie heb, ga ik komende tijd ook lekker met het opruimen van de zolder aan de gang.

Ik wens jullie allemaal Fijne Kerstdagen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.