kant met borduurmachine maken diydiva
kerstmis,  Pfaff,  sieraden,  sieraden tutorial

Shine met kerst: kanten oorbellen

Kerst en kant gaan prima samen! Je kunt kant zelf kopen, maar ik laat de borduurmachine hiervoor snorren en heb een patternhack bedacht om mooie kanten oorbellen te maken. Leuk voor aan het kerstdiner!

kant met borduurmachine maken diydiva

Pattern hack

Bij de Pfaff Creative 1.5 die ik mag uitproberen zitten zo’n 100 patronen, maar als DIY Diva wil je natuurlijk altijd meer! Daarom bedacht ik de volgende pattern hack van nummer 37. Ik gebruikte niet alles en ging met het eerste onderdeel aan de slag. In het patronenoverzicht zie je namelijk dat dit patroon uit drie delen bestaat. Met een druk op de knop kun je echter gedeeltes overslaan!

oorbellen van kant diydiva

Volgens mij is het officieel geen free standing lace (kant die je ook zonder stoffen ondergrond kan maken), maar ik heb het toch zo gemaakt. Bovenaan de foto zie je het volledige patroon.

Natuurlijk zet je de machine weer op de (een na) laagste stand, zodat het wateroplosbare vlies niet kapot wordt getrokken.

Het is belangrijk dat je stopt voordat het middelste gaatje wordt dichtgemaakt. Op de foto zie je dat ik bij het rechter borduurtje net iets te laat was…

kant maken borduurmachine diydiva

Finishing touch

Zelf ben ik een beginnend kantklosster, dus ik weet hoe lang het duurt voordat je een kantje afhebt. Misschien is het daarom dat ik ook graag heel snel resultaat zie met de Creative… Ik was al eerder bezig geweest met kant uit mijn borduurmachine, voor een hoedjesbroche en een gothic achtige Battenberg armband bijvoorbeeld. Dit oorbelkantje was in een uurtje af!

Vervolgens spoel je het wateroplosbare vlies weg. Doe dit niet te lang, je wilt wel dat het kant stevig blijft!

kant met borduurmachine maken diydiva

Let wel, dit zijn vanwege hun formaat tamelijk opvallende oorbellen. Ze dragen wel heerlijk licht! Door hun grootte zijn ze echter ook leuk als kerstdecoratie! Wat zou ik graag een boom vol hebben, bijvoorbeeld in rood en gouddraad, maar ik denk dat mijn huisgenoten het er niet mee eens zouden zijn…

Hebben jullie je outfit voor kerstmis al bedacht?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.