stitchery label redwork kerstmis diydiva
kerstknutselen,  kerstmis

Kerstlabels zijn af

De kerstlabels van de creaclub op woensdag zijn af! Ook heb ik een paar kilometer gewandeld vanaf het tuincentrum als een soort lopende kerstboom…

Labels

Op de creaclub op woensdagochtend gaat meestal iedereen zijn eigen gang. Je bent dan lekker bezig met een eigen handwerkje. Maar met de feestdagen is er een gezamelijk werkje. We maakten nu een label van stitchery. Eigenlijk is dat gewoon borduren met rechte lijnen, en niet met een kruissteek of zo. Ik had het nog nooit gedaan, maar het is erg leuk om te doen. Ik maakte er twee.

stitchery label kerstmis diydiva

Ik heb ze geperst met de strijkbout. Daarna een nestel en lintje erin. Bij de sneeuwpop heb ik geëxperimenteerd met kleuren. Uiteindelijk vond ik het contrast te weinig. Daarom maakte ik de tweede als een redwork, dus alleen maar met rood. Die vind ik het mooiste nu.

stitchery label redwork kerstmis diydiva

Ik heb de labels in de boom gehangen. Wij doen niet aan cadeaus met kerstmis, dat is voor de sint. Dus een label aan een cadeau hangen was niet aan de orde, zoals de anderen zouden doen. Nu ben ik tevreden met weer een zelfgemaakt ornament in mijn kerstboom. Ik zal jullie ze binnenkort eens allemaal laten zien.

Lopende kerstboom

Iedere vrijdag, als ik niet hoef te werken, dan ga ik ’s middags een uurtje wandelen. Dat heb ik ingesteld omdat het goed is voor mijzelf. Ik ben een echte huismus, en zou anders te veel binnenblijven met dit koude weer. Inmiddels hou ik die wandelgewoonte al anderhalve maand vol! Dit voorjaar hoop ik het om te gaan zetten in hardlopen, als een hardnekkige blessure hopelijk nog minder last geeft.

Wel vind ik het prettig om een doel te hebben. Ik liep al naar een hotel in het centrum, om iets voor de app to good to go op te halen (daarover meer in januari) en afgelopen vrijdag ging ik richting tuincentrum. Omdat het zo uitkwam dat ik er rond 12 uur aankwam, heb ik ook maar gelijk daar een lekker broodje gegeten. Erg hoor 😉 Mijn doel was om kersttakken te kopen, voor wat kerststukken en een krans voor de voordeur.

Uiteindelijk liep ik terug, met een stuk op 8 takken vastgebonden aan de buitenkant van mijn rugzak. Jawel, ik leek dus van achteren op een kerstboom met pootjes 😉 Het was ook best zwaar. Maar een paar takken werden een aardige krans. Achteraf gezien had ik ‘m wel wat dikker mogen maken, of ‘m op een rieten krans moeten opzetten. Die had ik echter niet in huis…

kerstkrans zelf maken diydiva

Ik maakte ‘m van takken, ijzerdraad (bindersdraad) en natuurlijk versieringen uit kerststukjes uit het verleden. Wie wat bewaard heeft wat, en ik heb dus inmiddels een grote bak vol daarvan. Als de feestelijkheden voorbij zijn, gaat alles ook weer vrolijk terug in de doos.

Nieuwjaar wensen

Het einde van het jaar komt in zicht. Gisteravond liep ik samen met dochterlief langs de deuren van haar folderwijk, om met een kaartje nieuwjaar te wensen. Ze was enorm blij met de opbrengst. Vanavond lopen we weer, nu de rest van de wijk. Het blijft altijd opvallend dat bij de grootste huizen soms niet eens open wordt gedaan (al zien ze je vanuit het raam voor de deur staan) en dat je bij de huurhuizen in de wijk het meeste krijgt…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.