Kerstmis Instax albumpje maken

Voor mijn verjaardag kreeg ik een Instax klikklaar camera. Met kerstmis nam ik ‘m lekker mee en maakte ik veel foto’s. Vandaag, na het uitslapen, heb ik ze in een speciaal zelfgemaakt albumpje verwerkt. Ik ben altijd een beetje treurig als kerst weer voorbij is, maar nu kan ik met recht zeggen: “gelukkig hebben we de foto’s nog!”

Album

Dankzij het zelfgemaakte hoesje was mijn camera makkelijk mee te nemen.

diy instax bag diydivaNatuurlijk kun je bij de Hema of bij Aliexpres vele fotoalbumpjes kopen voor de Instax, maar ik vind het gewoon leuk om zoiets zelf te maken.

Zelfgemaakt

Ik had nog wat kerstpapier van Docrafts Papermania Victorian Christmas, bedoeld voor kerstkaarten, in voorraad. Samen met een hoesje waarin ooit voetbalplaatjes zaten, werd dit mijn album. De fotootjes passen precies in deze pockets. Ik heb het papier op maat afgesneden en vervolgens met naald en draad ingebonden. Dat is zo leuk om te doen! Op die manier kun je ook schattige kleine notitieboekjes zelf maken. Ook plakte ik alvast dubbelzijdig tape met één kant vast, zodat het makkelijk was om foto’s toe te voegen.scrapbook zelf maken kerstmis diydivaAanvankelijk dacht ik dat het inplakken/instoppen van de foto’s wel een leuk kort klusje was voor aan de kerstdiner tafel, maar in de praktijk denk je daar helemaal niet aan. Dus al snel heb ik album en gemaakte foto’s in de tas gestopt, om die er vanochtend pas uit te halen.scrapbook zelf maken kerstmis diydiva

Twijfels

Toch blijf ik mijn twijfels houden over de Instax camera, of beter: over de kwaliteit. Ik heb ‘m gekregen van manlief, dus is ‘ie mij sowieso dierbaar. Maar de foto’s zijn tamelijk overbelicht, eigenlijk kun je beter buiten ermee fotograferen dan binnen. Bovendien vertelde mijn schoonmoeder dat haar broer vroeger een Polaroid camera had, de grote voorloper van de Instax. Maar al die foto’s van hem waren in de loop der tijd vervaagd… Tsja, dat wil ik niet! Ongetwijfeld is de kwaliteit vooruitgegaan in vergelijking met vroeger, maar kan ik over een jaar of 10 (of 20) mijn albumfoto’s nog bekijken?

Dan vind ik digitale foto’s, waarvan je diverse kopieën hebt (bijvoorbeeld op een externe harddisk), die je iedere keer mee converteert met nieuwe computersystemen en die je dus vaker kunt afdrukken veel veiliger. In dat geval moet ik gewoon mijn grote spiegelreflex maar gebruiken…

Love, de DIY Diva.

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.