kerstmis woonkamer diydiva
kerstmis,  Pfaff

Kerstsfeer in huis

De oude fleecetrui van ma lag al een tijdje bij mij op zolder. Zij droeg ´m niet meer vanwege de pluizige buitenkant, maar zou ik misschien nog wat kunnen doen met de binnenkant? De gezellige sneeuwprint past helemaal bij mij, maar wat zou ik er nou precies van maken… Toen had ik opeens een idee!

Kussen

Al eerder had ik restjes stof omgezet in gezellige kussenhoesjes. En nu werd een oude trui ook weer een sew-your-stash of opruimproject.

Dankzij mijn Pfaff Creative 1.5, die nog steeds gezellig hier staat te snorren, maakte ik er een echt kerstkussen van. De tekst is gemaakt in het bijbehorende programma 6D embroidery intro, met lettertype Rosita. Heel simpel, heel snel klaar en ik ben er blij mee.

kerstmis woonkamer diydiva

Hierbij show ik mijn kerstboom. Het is de grootste die wij ooit hadden. En de goedkoopste: 1 Euro! Yep, ook wij deden mee aan die Ikea aktie… De boom is alleen wel smaller dan we gewend zijn. Samen met de jongste versierde ik ‘m. Dit jaar geen slingers, alleen lichtjes en ballen.

Het kerstkussen past mooi bij mijn woonkamer vol bomen, vind je niet? Het zijn zelfs 3 Ikea bomen… Die links is een echte (volgens een vriend van ons een Barbapapa formaat), de lap stof met boom fungeert nu als plaid (zou een mooie quilt kunnen worden, ooit?) en rechts staat een plastic miniboompje.

kerstknutselen met kinderen diydiva

Kerstdorp

Een kerstdorp hoort al jaren bij mijn kersthuis, maar eigenlijk weet ik dit jaar niet goed waar ik het ga zetten. Ik denk er nog over. Tot nu toe veranderde ik elk jaar wel iets eraan. Vorig jaar kwam de verandering van buitenaf: mijn gebruikelijke plek in de keukenvensterbank was onbruikbaar vanwege een kastje dat daar tijdelijk was geparkeerd.

Dus of het dorp er komt, weet ik nog niet, maar … gelukkig hebben we de foto’s nog!

Mijn kerstlicht

windlicht kerst diydiva

Kerstmis is het feest van het Licht voor mij. Dit gezellige lichtje maakte ik van een glazen potje en papier (met behulp van snijmallen en stempels). Momenteel probeer ik ook weer jute te borduren om zo een leuk kerstlichtje erbij te maken. Hou mijn blog hiervoor in de gaten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.