mini kerstdorp vaas diydiva
kerstdorp,  kerstmis

Mini kerstdorp maken

Het is een veelzijdige klassieker, de Cube. Deze groene vaas van de Hema ontwerpwedstrijd overleefde sinds 2002 bij ons de komst van twee kinderen, een verhuizing en mijn huishoudelijke onhandigheid. Het ontwerp van Daniel Bründl kun je op diverse manieren gebruiken, niet alleen voor bloemen, maar ook om een geweldig mini kerstdorp te maken!
 mini kerstdorp vaas diydiva

Mini kerstdorp maken

Als je klein behuisd bent en graag toch een kerstdorp wilt opzetten in de donkere decembermaand, dan is dit de oplossing: gezelligheid op 225 cm2. Of misschien willen de kinderen een eigen kerstversiering op de kamer? Het is leuk om de volgende DIY samen met de kleintjes te maken. Het wordt een kerstdorpje met (uiteraard) sneeuw, schattige zelfgemaakte huisjes van karton, boompjes en verlichting! Het ligt aan het formaat van je huisje hoeveel je er in de Cube kwijt kunt. Hou een beetje ruimte over voor wat minikerstboompjes.
klein kerstdorp maken diydiva

Werkwijze

  • ·         Pak de glazen bak van de Cube. Begin met de bodem. In een kerstdorp hoort sneeuw, nietwaar? Daar zijn watten heel geschikt voor. Gebruik geen wattenschijfjes voor een “white Christmas”.
  • ·         Daarna zijn de huisjes aan de beurt. Vele Amerikanen gingen je voor, dus als je op internet zoekt op “putz house template”, dan zie je de mooiste bouwplaten. Print je favoriet(en) uit op uni karton, of teken er zelf één.
  • Zorg voor kleur en versier je huis. Het uitsnijden van raampjes en er dan gekleurd (doorzichtig) papier achter plakken geeft altijd een leuk effect. Teken ook een kerstkrans op de voordeur! Met vastgelijmd glitterpoeder krijg je echte bling-bling huizen. Als je knutselt met (kleine) kinderen zou ik liever kiezen voor glitterlijm, tenzij stofzuigen je hobby is.
  • Decoreer vervolgens de groene buitenring aan de bovenkant. Hier is een kerstlint gebruikt met ijzerdraad om een strik te maken. Maar wat dacht je van een paar (grotere) kerstballen in de gaten, of een mooie vilten kerstroos, of … ?
  • Plaats de doorzichtige bak in de groene ring. Je eigen kerstdorpje is nu klaar!
  • Kies als alternatief voor een 2D-variant. Teken daarvoor alleen de omtrek van een huis en knip dat uit. Een rijtje klassieke trapgevelhuisjes doen het altijd goed. Maak het af met een led waxinelichtje in het midden van de bak en zet daar wat kerstboompjes omheen.Hema blogacademy diydiva

Hema blog

Veel plezier met knutselen! O ja, weet je wat leuk is? Dit is de Diva-versie van een bericht, dat binnenkort ook op het Hemablog (‘blijmakers’) zal verschijnen! Jawel, het is mij gelukt: mijn eerste Hemablog is uiteindelijk geplaatst!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.