kerstknutselen met kinderen diydiva
kerstdecoratie,  kerstknutselen,  kerstmis

Kerstknutsels met paperclips voor kinderen

Zin in een gezellige woensdagmiddag kerstknutselen al dan niet met de kinderen? Pak dan wat paperclips en mooi papier en doe samen met de DIY Diva mee met de #KerstKnutselChallenge!

kerstknutselen met kinderen diydiva

Benodigdheden

Het leuke van deze knutsel is dat je de benodigdheden gewoon in huis hebt! Gewone zilverkleurige paperclips zijn prima, gekleurde paperclips zijn helemaal top. Je kunt karton gebruiken in de traditionele kerstkleuren rood en groen, maar ook dessinpapier nemen.

Winter wonderland

Met deze hangers komt winter wonderland je al tegemoet: een kunstschaats en een arreslee met een paperclip onderstel. Reuze makkelijk te maken, kijk maar:

kerstknutselen met kinderen diydivaDe truc is gewoon dat je een laars tekent (of een malletje van internet print en dat omtrekt) en dan het karton dubbelvouwt en uitknipt. Vervolgens doe je de paperclip onderaan en lijm je de laars dicht.

Je kunt het zo uitbundig maken als je zelf wilt: met naald en draad prik je in het karton en maak je veters. Of je plakt een glittersterretje op de laars.

Ophangen kan ook. Maak een gaatje met de perforator bovenin de laars en doe er een draad door. Ik gebruikte bijpassend roodwit twine, maar met naturel kantoor-inpakdraad maak je een echt eco-laarsje! En hup, de boom in…

Kerstknutselchallenge

paperclips kerstknutsel 4

De DIY Diva doet dus mee met de Kerstknutselchallenge van Viking, één van de grootste kantoorartikelen verkopers ter wereld. Hun uitdaging is kerstversieringen te maken van  kantoorartikelen en daarmee kantoor en/of huis gezellig versieren.

Als je vanmiddag ook aan de slag gaat met paperclips en papier, laat je dan jouw knutsels zien met de hashtag #KerstKnutselChallenge op de social media?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.