diydiva rondbreien mokwarmer
handwerken,  kerstmis,  rondbreien

Rondbreien mokwarmer tutorial

Kerst is gezelligheid en hier laat ik je zien hoe je een geweldige mokwarmer in wit en rood kunt maken. Ik weet niet hoe het bij jou is, maar hier staat de kast vol met bekers in allerlei kleuren, soorten en maten. Als je gaat voor eenheid aan de kerstdis, dan kun je voor elke beker eenzelfde jasje maken.
diydiva rondbreien mokwarmer

Nodig

Ik gebruik daarvoor een rondbreiring, die voor nog geen 5 Euro nu te koop is bij de Action. Het is niet moeilijk, iedereen kan het. Hoe je met rondbreien kunt opzetten en afhechten heb je al eerder kunnen lezen en zien in de YouTube tutorial.

Het breisel uit de film is uiteindelijk een mokwarmer geworden:

Werkwijze

Je zet op en breit dan zo’n 4 rondjes. Rondje 5 ga je tegen de gebruikelijke richting in! Als je aan het einde van 5 bent, dan ga je niet door, maar ga je weer de oorspronkelijke richting terug. Zo maak je dus een gat voor het oor van je beker.
Je slaat géén pin over, maar je keert elke keer op dezelfde plek, waardoor 1 verbinding steeds niet gemaakt wordt en ‘leeg’ blijft.
mok rondbreien diydiva
Tussendoor hou je de rondbreiring even naast je mok, om te zien hoe hoog het gat voor het oor moet worden. Als dat gat lang genoeg is, dan ga je niet meer heen en weer in breirichting, maar ga je weer achter elkaar door breien. Zodoende wordt het gat gedicht. Als je dat zo’n 4 rijen door hebt gedaan (tussentijds weer even meten!) dan ben je klaar en kun je gaan afhechten.
Zoals je ziet heb ik twee kleuren gebruikt. Dat is niet moeilijk, gewoon bij een nieuw rondje beginnen met een ander bolletje. Na afloop moet je de korte draadjes die overbleven van de andere kleur wel nog even afhechten.
Op zich is het gat bij het oor vrij groot. Als je wilt, kun je aan de ene kant met een draadje een lusje maken, en aan de andere kant een knoop aan naaien. Vastnaaien is niet handig, want voor de afwas moet het ‘jasje’ er toch elke keer vanaf.

8 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.