Ster van Bethlehem komt eraan

Mijn Zeeuwse deken is bijna af, maar toch liet ik ‘m even liggen. Kerstmis nadert en vandaag laat ik een quiltje zien, die de Ster van Bethlehem heet. Ik had deze Mollie Makes al een flink poosje in huis en had behoefte aan een leuk tussendoortje.

Mollie Makes

Af en toe trakteer ik mijzelf op een tijdschrift, bijvoorbeeld als ik een langere treinreis ga maken. Bij deze Mollie Makes zaten ook schattige lapjes voor een quilt ideetje, en ik ben heel makkelijk over te halen met dit soort “spiegeltjes en kraaltjes”.

Mollie makes quilt 2016 diydiva

Ruit

Het ruitvormpje was bijgevoegd als voorbeeld. Ik sneed zelf een stempel ervan met een guts uit een gum. De inkt was van een gewoon stempelkussen. Ik wist dat het een aardigheidje tussendoor zou worden en geen levenswerk. Anders had ik wel iets uitwasbaars, of een lichtere tint gekozen.

Ster van Bethlehem

quilten ster van bethlehem diydiva

Het eindresultaat is minder dan gehoopt. Misschien had ik iets scherper moeten naaien, was de stempel toch iets te breed. En bij het neerleggen paste dit, maar uiteindelijk denk ik dat ik zowel onder als boven 4 punten had moeten maken. Dat naait aan het einde ook beter aan elkaar.

Het voordeel van deze lapjes is dat je ermee kan uitproberen en dan voor de “echte” stof weet wat je wel en niet moet doen. Er zit namelijk een bubbel in het centrum.

ster van bethlehem quilt diydiva

Mollie Makes maakte deze ster uiteindelijk vast in een borduurring ter decoratie. Maar ik zit te bedenken of dit niet een leuk idee is om nogmaals te maken, en dan op mijn foute kerstvest-in-wording achterop te borduren…

Love, de DIY Diva.

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.