aju paraplu maken diydiva
kinderen,  school

Aju parapluutje voor de meester en juf

Het schooljaar loopt bijna ten einde. Meestal zie je schattige bedankjes voor juffen, maar onze jongste heeft een juf en een meester in duobaan. Het idee van de Aju paraplu is niet van mijzelf, maar ik ben zeer content met mijn uitvoering!

Vorig jaar

Meester Jamie kreeg vorig jaar een eigen etui, maar omdat jongste dochter dit jaar afzwaait van de lagere school werd het nu de Aju paraplu.

Aju Paraplu

Het idee kwam van internet, van het Badschuim blog. Bij de Primark kocht ik deze doorzichtige paraplu met zwarte rand. Later kocht ik nog eentje met een blauwe rand. De paraplu kun je je koter laten voltekenen aan de binnenkant met watervaste stift.

Maar ik wilde zelf aan de slag…aju paraplu maken diydiva

De doorzichtigheid is handig, zo kun je ook plaatjes uitprinten, tijdelijk aan de buitenkant vastmaken met plakband en binnenin overtrekken met stift. Zo verscheen Jeroentje van Jan, Jans en de kinderen in beeld, in uitvergrote versie!

Ik deed het lekker buiten (je ziet mijn charmante rose Crocs nog net in beeld…), want zo’n watervaste markerstift stinkt best wel. Bovendien was het zonnig.

Met sierlijke letters schrijf je “Aju Paraplu” (Jeroentjes lijfspreuk) op de plu al dan niet gevolgd door de naam van de meester of juf, of de “handtekening” van je kind. Ik ben zelf niet zo’n ster met handlettering, dus ik gebruikte een printje van een mooi lettertype. Zo kan het eigenlijk niet misgaan. Let er hierbij wel op dat als je letters overtrekt, je dat in spiegelbeeld uitprint!

aju paraplu maken diydivaZo, jongste dochter heeft straks wat leuks om te geven als je meester- en juffendag op school wordt gevierd!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.