ananas pinata zelf maken diydiva
kinderen

Ananas pinata maken

Pinata’s zijn hip! Ik werk graag met papier maché, en toch had ik nog nooit een pinata gemaakt. Daar moest maar eens verandering in komen, zeker omdat we vandaag wat te vieren hebben! Onze jarige poseert hier met het eindresultaat. Kijk je mee met de DIY Diva om te zien hoe jij ook zo’n geweldige ananas pinata kunt maken?!

ananas pinata zelf maken diydiva

Benodigdheden

Zorg voor een goede voorraad oude kranten, een pakje behanglijm en een ballon. Voor de versiering heb je groen en geel crepepapier nodig. Ik kocht dit bij de Action en dat kost echt geen drol. Naast een leuke vulling is er nog een belangrijk ingrediënt, namelijk tijd! Het kost meestal wel twee à drie dagen om alles te laten drogen. Hou het liefst een ruime planning aan!

Ananas

Blaas de ballon op. Zorg dat je ‘m met een touwtje kunt ophangen (aan het keukenkastje boven het aanrecht) of dat je ‘m op een vaas of klein emmertje kunt zetten. Doe steeds een strook van de krant op de ballon en smeer dat met je vingers in met behanglijm.

Belangrijk: maak het allemaal NIET TE DIK! Want hoe meer lagen, hoe dikker, hoe lastiger het is om de pinata stuk te slaan! Het moet wel leuk blijven 😉

Bedek de ballon dus met een paar laagjes. Hou het stukje bij het slurfje aan het uiteinde open, zodat je daar later de vulling in kunt stoppen!

Laat vervolgens alles drogen. Voel of het hard wordt en laat na ruim 1 dag de ballon knallen. Daarna kan de binnenzijde immers pas gaan drogen!

Wacht weer een dag.

pinata ananas maken diydiva

Versieren

Als alles droog is, dan doe je opnieuw een kleine laag behanglijm op het papier maché. Knip een strook geel crepepapier af en maak daar aan één kant kleine knipjes naast elkaar in. Begin van onderen en plak het rondom vast. Gebruik ook regelmatig nieuwe behanglijm.

Er zijn twee manieren om de groene bladeren te bevestigen. Links zie je dat eerst het gat is dichtgeplakt, waarna er rondom steeds een blad wordt vastgeplakt. De korte manier is simpel: rol het groene papier op en stop dit in het open gat, waar je eerst wat lijm op hebt gedaan.

Als je de pinata wilt ophangen om ‘m kapot te laten slaan, dan kun je eerst twee gaatjes bovenin het gele gedeelte maken. Daardoor doe je een touw dat je vastknoopt, zodat je een lus hebt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.