autobingo diydiva
kinderen,  zomer diy

Autobingo zelf maken

Bingo! Meestal zoeken wij onze vakantiebestemming redelijk dicht bij huis, dat is wel handig met twee enorm wagenzieke kindjes… Om tijdens de korte rit nog genoeg afleiding te hebben, spelen wij altijd zelf autobingo. Reuze leuk om te doen! In dit bericht laat ik zien hoe je zelf zo’n bingokaart maakt.

oude auto's diydiva

Credits foto: Nationaal Archief)

Autobingo is leuk!

Het maken van een autobingo is niet moeilijk: neem een a4tje en maak daarop vakjes. Wij kozen voor drie rijen, met elk 5 vakjes. Laat je kind daarin de volgende tekeningetjes maken:
– tankstation
– koe
– paard
– schaap
– rode auto (of wat apartere kleuren)
– de McDonalds M
– een caravan
– een paardentrailer
– een fietsenaanhanger
– een cabrio
– een legerauto
– een politieauto
– een motorrijder
– een supermarkt
– een ijswinkel
– verkeersborden
of wat jullie zelf leuker vinden.

Meer exemplaren

Als je de autobingo tekent met zwarte stift, dan kun je er met de printer/kopieerapparaat diverse exemplaren van maken. Eventueel kunnen ze de dag voor het vertrek een kopietje inkleuren met stiften.

autobingo diydiva

Kom je onderweg iets tegen van de bingo, dan mag dat doorgekruist worden, of kunnen ze een vinkje zetten of het kleine vakje vullen. Je ziet op de foto dat wij de tekeningetjes op een A4-tje hebben geplakt. Beide kinderen hebben zo samen één bingovel gemaakt.

Natuurlijk kun je elk kind een exemplaar van een bingoformulier geven, maar in de praktijk werkt 1 formulier per auto ook prima. Gezellig met z’n allen uitkijken naar een volgend vakje…Reis ze!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.