borduurmachine etui
kinderen

Meester- en juffendag ja of nee?

Het schooljaar loopt bijna ten einde, dus is het weer tijd voor meester- en juffendag. Leuk, en absoluut verdiend! Maar het loopt nooit zoals gepland… Wat doen jullie?

Kadootje

De vraag: “meester- en juffendag, ja of nee” is simpel te beantwoorden. Tuurlijk is het een welverdiend bedankje voor degene die een jaar voor de klas staat! Een gezellige dag met kadootjes, daar kan toch niemand tegen zijn? Maar ik doel eigenlijk op iets anders…

Ik weet niet hoe dat bij jullie gaat, maar hier verloopt de meester- en juffendag nooit zoals het “hoort”. De bedoeling is dat via de klassenvader- en moeder per kind 2 Euro wordt verzameld, waarna er één gezamelijk kado wordt gekocht. De afgelopen jaren deed ik dat braaf, waarna jongste thuiskwam met hele verhalen over de vele extra kado’s die haar klasgenoten toch gaven.

Tsja, dat vind ik lullig. Want dochterlief was toch wat bedremmeld dat zij “niets” heeft gegeven. Dus dit jaar doe ik het anders…

etui voor meester

Etui

Het was best lastig om een leuk kado te vinden. Natuurlijk hadden we een Rituals douchegel of iets anders kunnen geven. Maar ja, als je jezelf de DIY Diva noemt, dan heb je een naam hoog te houden…

Meestal zie je op Pinterest allerlei moois langskomen voor juffen, maar jongste heeft het hele jaar lesgehad van een meester. Jawel, een zeldzaamheid in basisschoolland, bij ons lopen zelfs een paar van die bijzondere exemplaren rond!

Mijn eerste idee, een aju-paraplu, ging niet door. De Primark had momenteel niet de beoogde doorzichtige exemplaren met zwart randje in het assortiment. (Gemak dient de mens: we weten al dat ze volgend jaar les krijgt van een meester-juf duo, dus die plu komt er nog wel. Zeker omdat er ook een versie met een rose randje was bij P-mark).

borduurmachine etui

Het is een etui geworden! Mijn borduurmachine heeft net haar servicebeurt achter de rug, dus die mocht aan de slag om meesters’ naam en een bedanktekst voor binnenin te naaien. Het staat bewust niet op de foto, maar daaronder staat de naam van kindlief plus nog 2016-2017. Verder verbouwde ik witte stof met een paar blauwe en een rose lijn tot een schriftje. Deze stof was wel vrij dun, waardoor het na het borduren een beetje ging trekken.

Het dichtnaaien aan beide kanten van de rits blijft lastig, vooral bij een dik sluitingsexemplaar. Het lukte net zonder naaldbreuk… Uit voorraad kwam alleen een deelbare rits, dus die gaf ik met de hand onderaan een paar extra steekjes, om volledig openritsen te voorkomen.

De systematiek van voering begin ik eindelijk door te krijgen, na een paar tasjes te hebben gemaakt. Eigenlijk is het heel simpel. In de voeringversie moet je altijd de onderkant open houden om te kunnen keren. Maar voordat ik dat begreep… Dus ook bij dit etui zit er een keurige voering in.

Qua geld kostte dit kado mij niets. Alle benodigdheden had ik al in voorraad. (Dus ook ooit gekocht, dat is waar. Maar daar heeft mijn portemonnee nu geen last van.) Maar qua tijd zit er toch een flink deel van mijn zaterdag in. Dat vind ik een mooi idee. Dit is een kado waarbij de waarde zit in de tijd en aandacht die eraan is besteed. Als dank voor alle tijd en aandacht die mijn lieve kind dit schooljaar heeft gehad!

Zomertijd

Tegelijkertijd met de schoolvakantie gaat ook op mijn blog de zomerperiode in. Natuurlijk blijf ik lekker creatief bezig, maar in juli en augustus zul je af en toe ook berichten tegenkomen, die ik al eerder publiceerde. Ze komen uit een tijd dat ik nog niet zoveel lezers had en verdienen nogmaals aandacht.

3 reacties

 • sigrid katkatkatoen

  Ik vind dit echt een heel knap idee en een heel leuk etui.
  De meester zal dat ook wel fijn vinden!
  Jammer over dat geld samenleggen en dan toch nog aparte kadootjes afgeven.
  Dat snap ik niet zo goed, waarom dan samenleggen als je toch zelf nog iets wil kopen?

  Goed idee om oude blogjes hier opnieuw te tonen, zo heb ik er ook nog wel wat.
  Alleen waren de foto’s toen van mindere kwaliteit ( ik nam er de tijd niet voor ) dus aarzel ik wat om ze opnieuw te tonen. Maar ik kijk wel uit naar jouw oudere creaties 🙂

  Fijne zomer alvast!
  Sigrid

 • De Breimeisjes

  Een super cadeau! Ontzettend leuk, het “schrijfschriftjes-effect”! Ik heb die tijd lang achter me, zoon is al 17, maar vond het ook juist leuk om een zelfgemaakt aardigheidje te geven. Dat van jou is echt waanzinnig!
  En goed idee: wat blogjes in de herhaling 🙂
  Fijne zomer!
  Groetjes,
  Akkelien

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.