van fles naar etui diydiva
kinderen

To pin or not to pin: van petfles naar etui

Op Pinterest zie je soms prachtige DIYs, maar als je het dan zelf gaat uitproberen mislukt het finaal. To pin or not to pin, that’s the question. Is het uitvoerbaar of niet? De DIY Diva gaat op verzoek van jongste dochter aan de slag met een etui, gemaakt van waterflessen…

van fles naar etui diydiva

Pinterest

Ik gebruik Pinterest graag voor inspiratie. Ook jongste dochter is enthousiast, sinds ze strijkkraalde (is dat eigenlijk wel een werkwoord?) met leuke Pin-voorbeelden. Maar YouTube blijft haar favoriet. Eindeloos kan ze filmpjes bekijken van turnuitvoeringen, Djamila met haar vieze snoep en ook DIYs. Zo kwam zij op het volgende idee.

Simpel

Het ziet er zo simpel uit: twee onderkanten van een plastic fles, aan elkaar gelijmd met een rits. Helaas, zo makkelijk maak je het echter niet. Want wat doe je met een rits die te lang blijkt?

petfles naar etui diydiva

Gewoon op maat knippen, zo blijkt later. Maar alles staat en valt met de lijm. Het beste kun je secondenlijm gebruiken (geen aanrader met kinderen!), of anders een lijmpistool (ons Action exemplaar was kapot gegaan). Dus lijmde zij met gewone hobbylijm. Ongeduldig als kinderen zijn, wachtte ze niet lang genoeg en ging het ritsje los. Vervolgens belandde het knutselproject in een verdomhoekje.

Geduld

Nu heb ik wat meer geduld dan meisjelief, dus pakte ik de fles, knipte de rits op maat en plakte eerst de onderkant. Vervolgens liet ik alles zo’n twee uur liggen en ging door met mijn leven. Daarna was het tijd voor de bovenkant, die ook twee uur droogtijd kreeg. Toen zat de rits vast.

Niet muurvast, zoals later bleek toen jongste ‘m ging vullen met stiften en pennen. Al snel liet de rits weer los.

Eindoordeel

Kortom: dit is leuk, ziet er op de foto’s geweldig uit, maar in de praktijk is het een no-no!

Als je de rits echt vast wil zetten, zul je ‘m met de hand vast moeten naaien. Het is de vraag of dat echt mooi wordt. Veel gedoe dus en voor een enkele Euro koop je een leuk etui met print.

Op naar de volgende pin om uit te proberen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.