weefraam zelf maken weven kinderen diydiva
kinderen,  weven

Weven met kinderen

Weven heb ik ook altijd leuk gevonden. Een nadeel is dat je er een weefraam bij moet hebben, maar als DIYDiva heb ik zelfs een paar… Heb jij er geen en wil je de kinderen in de vakantie eens lekker aan het (hand)werk zetten, dan kan dat met behulp van karton!

creadhd diydiva

Weefraam

Rechtsboven op de foto zie je mijn Hema weefraam, een stukje antiek uit de seventies. De foto is al enige maanden oud, de cartoonbag is inmiddels af. Dit herinnert mij eraan dat mijn weefsel eigenlijk al weer een tijdje op dat niveau is blijven steken…en naar zolder is verbannen… Het is verdrongen door andere DIYs die nog leuker waren;-)

Spinkind

Op school is de jongste de laatste tijd bezig geweest met het boek Spinkind. Dit boek over de tienjarige Maartje (mooie naam;-) en de Leidse textielindustrie leidde ook tot de nodige creativiteit. In de klas hebben ze met karton allemaal een eigen weefwerkje gemaakt.

Je ziet op de foto dat het heel simpel is: neem een stuk stevig karton, knip daar boven en onderin inkepingen in. Span draden ertussen en ga weven met een draad en (stompe) naald!

weefraam zelf maken weven kinderen diydivaHet is de bedoeling dat je het hele karton vol maakt en het daarna kapotknipt. Dan hou je dus een leuk lapje over, die als basis voor een tasje of barbiedeken kan dienen. Wij hebben dat niet gedaan. Bij ons hangt het als kunstwerk met washitape aan de muur!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.