Avonddoekjes in veelvoud

Er is weer een leuk nieuw project in handwerkland: de Zeeuwse meebreideken. Deze is gebaseerd op het ajourbreiwerk van de “avonddoekjes”, de witte omslagdoekjes van de klederdracht. Zelf haakte ik zo’n avonddoekje, want die techniek wordt ook wel gebruikt. Dus er is weer een item voor de Walcherse outfit van Hanna af!

De Zeeuwse streekdrachten

Samen met heel veel anderen heb ik heel lang naar deze boeklancering uitgezien! Toen ik voor Hanna een Walcherse klederdracht outfit wilde gaan maken, had ik natuurlijk patronen nodig. Dat werd een enorme zoektocht. In samenwerking met uitgeverij Wbooks geef ik jullie een kijkje in het nieuwe boek “De Zeeuwse streekdrachten. Handboek voor kleding maken”. Het mooiste is, dat het niet alleen terugkijkt, maar ook kan dienen als inspiratie voor mode van nu!

Hoe staat het met de klederdracht? Update

De Walcherse klederdracht voor Hanna vordert aardig! Ik heb al diverse dingen gemaakt, maar ook gekocht. Op Marktplaats vind je soms verrassende historische kledingstukken. Ik laat ze zien, en leg meteen uit waarom ik in vredesnaam bood op een Volendamse kraplap…

Textiellab Tilburg design contest

De DIY Diva gaat graag de competitie aan. Eind oktober voltooide ik maar liefst 3 projecten voor een prijsvraag. Het Textiellab, verbonden aan het Textielmuseum en gevestigd in Tilburg had als thema reinventing textiles genomen. Voor deze refashionista een leuke uitdaging om weer eens in de fikse stapel versleten jeans te duiken!