zelf Walcherse klederdracht maken diydiva
klederdracht,  klederdracht Zeeland maken

Het is klaar!!!

Ik ben er sinds de herfst mee bezig geweest, al hoewel niet fulltime… Maar gisteravond was het spannendste moment: zou Hanna de klederdracht outfit passen?

Klaar

Na mijn werk reisde ik door naar mijn zus, waar Hanna ook zou komen om te passen. Het werd een gezellige drukke avond, het huis leek wel de zoete inval! Gelukkig was Hanna heel enthousiast over het eindresultaat, dat ook goed paste.

Ik ga nog een praktische blogpost schrijven over mijn ervaringen met het maken van klederdracht, maar voor nu laat ik de foto’s voor zichzelf spreken! Aan de vooravond van het afleveren heb ik (natuurlijk) ook zelf de Walcherse dracht gepast…

zelf Walcherse klederdracht maken diydiva

Het oorijzer en de muts opzetten was lastig. Nog wat meer oefenen…

zelf Walcherse klederdracht maken diydiva

Het openlaten van het bovenste haakje van het jak is gebruikelijk. Ik koos voor het schortenbont (echt Zeeuws katoen, zo’n heerlijke kwaliteit om mee te werken) met hartjesmotief. Op de andere foto’s komt dat niet goed over, omdat de print dan een beetje gaat dansen.

zelf Walcherse klederdracht maken diydiva

Via Marktplaats scoorde ik voor ons beiden(!) een geweldige omslagdoek, die origineel Zeeuws is. Deze foto heb ik artistiek bewerkt. Ik lijkt net Kniertje… (“De vis wordt duur betaald.” Maar die kwam uit Scheveningen.)

zelf Walcherse klederdracht maken diydiva

Ik ben wat forser dan Hanna, dus bij mij zie je nog de zwarte rok tussen het schort tevoorschijn piepen.

Project

Het was heerlijk om te doen, maar het is net zo heerlijk dat het nu af is. Nou ja, niet helemaal. Maar ik heb nog een heel jaar om een bijbehorend kralenbeursje te (leren) breien… De zilveren beugel heb ik al.

De laatste twee weken ben ik heel druk geweest met de laatste loodjes. Vandaag ben ik dus echt vrij! Omdat jongste dochter pas 17 uur terugkomt van schoolreis naar Duinrell, is dat dus lang.

Ik heb al weer wat nieuwe projectjes op de planning: mijn Volendam sweater afmaken voor Me Made May. (En wat is ‘ie momenteel nodig. Het is koud hier!) Straks fiets ik nog even naar de bouwmarkt, ik ga zelf een hor maken. Onze ramen hebben zo’n afwijkende maat dat een standaardpakket geen optie is. Daarnaast heb ik nog wat hout liggen, waarmee ik jongste’s Ikea bureautje met inzakkende poten ga redden. Had ik al gezegd dat ik met de afdrukjes van de fotoshoot van mijn meiden nog een verlaat moederdag fotoalbumpje voor schoonma ga maken vóór zondag…?

Maar eerst opruimen op mijn naaizolder! Dat deed ik ook na mijn Knipster deelname, en dat voelt gewoon zo lekker…

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.