Leidse stola diydiva
kledingtutorial

Een snelle sjaal

Hier in Leiden wordt 3 oktober gevierd. In 1574 werd de stad bevrijd van de Spanjaarden. Tegenwoordig zie je steeds meer mensen in rood-witte kleding lopen. Nu vindt ik kleding maken voor 1 dag onzin (nou ja, voor een trouwjurk maak ik een uitzondering). Maar toch ging ik aan de slag…

Plannen

In de zomervakantie begon ik al te plannen voor 3 Oktober. Op Instagram van Meet&Make zag ik dat ze een workshop Leidse truien breien gaven. Ik ben bij ze langs geweest, maar hoorde dat zij werken met een rondbreinaald. Terwijl ik mijn breimachine wilde gebruiken. Want als ik lang brei, krijg ik wat kramp in mijn handen. En om een trui af te krijgen, zul je toch een flink poosje moeten breien. Toch kocht ik al een bolletje zachte witte en rode merinowol.3oktober breien diydiva

Vervolgens dacht ik aan Leidse sokken (eveneens met de breimachine gemaakt), een roodwit bomberjack en tenslotte een rode sweater. Sweaters ontbraken ook immers in mijn winter capsulegarderobe… Van al die plannen kwam helemaal niets.

Inspiratie

De inspiratie kwam weer eens van Pinterest. Ik denk dat dit een omslagdoek is die je kunt kopen, maar met een lapje fleece is dit zo makkelijk na te maken. Laat ik nou net een restje rode fleece overhebben van mijn Zeeland quilt, die nog steeds niet af is…

Sleutel

Op het lapje dat de lus vormt heb ik een sleutel geborduurd met de Pfaff Creative 1.5. Ik gebruikte voor het strikje een garen met kleurverandering, van rose naar rood. Ik ben gek op die soorten garen.

Leidse stola diydivaLeiden is de sleutelstad, vandaar dit borduursel. Ik kocht het machinale borduurpatroon voor een paar Euro via Etsy, en er zat ook een schattig hartjesslot bij. Dat heb ik uitgeknipt en achterop vastgezet.

Leidse stola diydiva

 

Weer

Zo heb ik een ideale cape/omslagdoek/sjaal voor 3 oktober, maar ook daarna. Meestal is het zo’n goed weer, dat je eigenlijk wel in een t-shirt kunt lopen. Maar mocht het wat frisser zijn (dat is de voorspelling) dan is mijn nieuwe creatie ideaal.

Leidse stola diydiva

Voor het mooie zou ik bij een nieuw exemplaar de sjaal zeker wel 20 cm breder maken, maar dit was een kwestie van restjes opmaken.

Ik ben klaar voor het feest! Lekker churros eten, kijken op de braderie en naar de kermis!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.