top dikkere kinderen xl kids diydiva
kledingtutorial,  voor kinderen

H&M hack: makkelijke (kinder)top maken

  1. Zelf probeer ik een handgemaakte garderobe te maken, maar mijn kids worden daar niet de dupe van 😉 Toen ze klein waren heb ik veel voor ze genaaid, maar op een bepaalde leeftijd willen ze dat niet meer…
top dikkere kinderen xl kids diydiva

H&M

Dus kom je op een gegeven moment toch weer in de H&M terecht…

Op zich hebben ze daar heel leuke kinderkleding, de flamingoprint is geweldig! Mijn probleem als naaimachineliefhebster is dat ik altijd zie hoe het voordeliger zou kunnen. De H&M top kostte bijna 20 Euro. Slik. Een rond lappie, met twee stiksels als armsgat voor dat geld… Bovendien moet je maar hopen dat dit één seizoen meegaat. De stof gaat snel pluizen.

Forse kids

Bij het kopen van kinderkleding is het lastig als je kids niet standaard formaat zijn. Dat had ik al met oudste (steeds moest ik elastiek achterin haar broeken naaien) en nu ook met jongste. Daarom ben ik op zoek naar makkelijke kleding die goed past. Vandaar de H&M patroon hack van vandaag!

shirt voor dikke kinderen diydiva

Je vouwt een lap jersey (rekbaar!) dubbel en knipt de uiteinden rond. Uit de vouw knip je ook het gat voor het hoofd. Dat werk je later af met een schuingeknipte strook jersey. Schoudernaden stikken, hele rand afwerken (bijvoorbeeld met een snel lockje…) en dan “mouwstiksel” maken. Klaar!

Ik ga binnenkort met haar naar de markt om leuke stofjes uit te kiezen. Daarmee kunnen we dan diverse tops gaan maken!

Natuurlijk kun je het patroon ook vergroten naar een volwassen maat. Bedenk wel dat dit een beetje flodderige, opwaaiende top van onderen is, voor kids geen probleem. Voor volwassenen ook niet: lekker voor vakantie en strand, maar niet voor kantoor 😉

Bewaren

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.