t-shirt textielverf diydiva
kledingtutorial,  naaien praktisch

Maak een uniek t-shirt met textielverf

Inmiddels heb ik een basisvoorraadje textielverf, waar ik alle kanten mee opkan. De afgelopen dagen ben ik in de weer geweest met een tshirt, dat ik bij mijn “Maxima postzak rokje” aan wil doen. Het staat trouwens ook prima op een gewone zwarte broek! Ik heb al eens eerder een postzegelrandje gemaakt, dus kon ik mijn bestaande kartelrand sjabloon gebruiken.
t-shirt textielverf diydiva

 

Doe een stuk karton tussen je shirt, zodat de verf niet doordrukt.

textielverf diydiva
textielverf tamponneren diydiva

Gebruik een tamponneer kwast en “stempel” de verf erop. Strijk niet met de kwast! Dan loop je het risico de verf onder het sjabloon te duwen. Dat risico loop je ook als je heel veel verf tegelijk op je kwast doet. Gebruik dus kleine hoeveelheden verf. Ik heb plakband gebruikt voor de binnenlijnen.

 
t-shirt pimpen diydiva

Haal het voorzichtig eraf, zodat je niet alsnog verfvlekken krijgt. Om de verf te fixeren, moet je het eerst (onder een theedoek) strijken.

 

Mijn shirt ga ik vandaag aandoen naar de Hema Blog Academy. Ik had mij aangemeld en ik ben uitgekozen. Nou komen er 1.000 bloggers, dus zo heel speciaal is het niet 😉 Ik ben heel benieuwd. Het wordt mijn eerste bloggersbijeenkomst!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.