Knipster 2017 dediydiva Martine jungle fever
Knipster

Knipster 2 mijn Jungle Fever

Mijn outfit met het thema Jungle Fever mag ik jullie nu laten zien! Ik ben er zo blij mee. Ik maakte een lang jasje met daaronder een … leren broek! Meedoen aan Knipster is wel intensief hoor. Ik zit echt elk vrij moment boven op mijn naaizolder. Tegelijkertijd is het heerlijk om steeds bezig te zijn met wat ik heel graag doe.

Knipster 2017 sneakpeak diydiva martine Knipster

Patroon

Het jasje van Annick uit KnipMode november 2015 vond ik altijd al super. Toen ik ‘m zag, wist ik dat ik die ooit zou gaan maken. Het draagt ook heerlijk. Misschien dat ik een tweede versie, die ik wil gaan maken in zwarte spijkerstof, zelfs een maatje kleiner kan naaien. Maar misschien is dat niet verstandig, dit was stretchstof en dat geeft altijd meer bewegingsruimte… Mijn blauwe luipaardstof kreeg een knalrose accent met vouw-elastiek. Het is een jasje dat wel bekijks trekt.

Knipster 2017 dediydiva Martine jungle feverDit jasje past ook goed bij mijn figuur, omdat het getailleerd is. Daar let ik tegenwoordig ook op. Ik maak niet alleen maar iets dat leuk staat op zo’n mager scharminkel op de foto in het blad, maar denk wat meer hoe het mij accentueert. De hoge sluiting is misschien wat minder, vanwege een gezellige boezem, maar soit. Je kunt daarom toch niet eeuwig met v-halzen lopen?

De kleuren blauw en zwart passen ook prima in mijn capsule garderobe.

Lastig

Voor deze outfit heb ik twee heel mooie, maar ook lastige stoffen gekozen. Ik maakte een jasje, maar heb geweldige edoch slappe stof. Daarbij kwam een broek, waarbij ik qua materiaal volledig en voor het eerst buiten mijn comfortzone ga: nepleer! Ik heb zo’n dertig jaar geaarzeld hierover.

Kan dit wel? Is dit niet ordinair? Ben ik nu niet te oud ervoor? Ik gebruikte een hoge capri uit Knipmode april 2016 die ik verlengde tot lange broek. Ook voegde ik “motor style” kniestukken toe met vullingsvlies. Tot mijn verbazing draagt dit stretch nepleer heerlijk. Wel zou ik een volgende broek nog strakker willen maken, meer legging achtig omdat je anders wat plooien ziet. Ik gebruikte overigens wel een leer naald, anders sloeg mijn naaimachine steken over.

Natuurlijk zou ik op veilig kunnen gaan bij deze wedstrijd, maar dat doe ik juist niet. Ik zie dit ook als een kans om eens mijn grenzen op te zoeken.

 

Grenzen

Die grenzen kom ik wel tegen, hoor! Hoewel ik echt al decennia naai, blijk ik toch nog heel veel fouten en foutjes te maken. Gelukkig heb ik in de meeste gevallen genoeg stof, om nog een extra pandje te knippen dat wel voldoet. Ik merk dat mijn technische kennis hmmmm nogal tekort schiet. Daar baal ik eigenlijk wel van.

Maar: ik heb een oplossing gevonden! Slow sewing…

Ik ga weer alle patroondelen doorslaan en daarna rijgen. Zo kan ik preciezer werken. Outfit 3 wordt dus een stuk “strakker”.

Knipster 2017 dediydiva Martine jungle fever

Juryprijs

Al vond ik mijn eigen outfit super en apart en dus ook geschikt voor een eerste plaats… Mijn persoonlijke topper tot nu toe! Dat vond de jury van KnipMode ook, want ik won de juryprijs!!! Daar ben ik heel blij mee. Mijn outfit beantwoordde het beste aan het thema jungle fever!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

3 reacties

 • sigridkatkatkatoen

  Leuk! En ik vind het heel goed dat je echt dingen maakt om jezelf uit te dagen. Op veilig spelen, is soms maar saai hé.
  Je hebt ook helemaal gelijk om te denken aan wat bij jouw figuur past. Het jasje is echt supergeslaagd.
  Dat je een broek kunt naaien, vind ik al helemaal te gek. Dat lijkt me gewoon té moeilijk!
  Veel succes nog, ik ga stemmen hoor.
  Groetjes, Sigrid

 • De Breimeisjes

  Spannend, hoor! En jee, wat moeten jullie snel! Ik heb op je gestemd, omdat ik je volg, maar eerlijk is eerlijk, de winnaar was terecht! Heel benieuwd naar je volgende creatie!
  Groetjes en veel succes!
  Akkelien

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.