Knipster Do it with denim matrozenjurk dediydiva 2017
Knipster

Knipster stemmen matrozenjurk 2.0

Voor mijn doen heb ik het vrij rustig gehouden, mijn vierde outfit voor de Knipster wedstrijd van KnipMode. Ik maakte een matrozenjurk 2.0 met bijbehorend jasje en ging voor het eerst aan de slag met de quilt techniek van paperpiecing! Vandaag kun je weer stemmen!

Matrozenjurk 2.0

Knipster Do it with denim matrozenjurk dediydiva 2017

Je kunt direct stemmen op mijn matrozenjurk 2.0 via http://wshe.es/VNfIb4uY

Maritiem

Ik maakte al eens een matrozenjurk met 3/4 mouw, maar die zat eigenlijk te strak bij de mouwen.

matrozenjurk naaien diydivaDus was het nu de kans om een goede jurk te maken, met de geweldige dunne stretchjeans met marineprint die ik bij Nooteboom Textiles uitkoos. Een echt zomerstofje, dat ik niet wilde voeren. Omdat ik deze outfit volledig op mijn 100jarige naaimachine zou maken, legde ik mijzelf wel beperkingen op. Door alle Engelse naden (ik heb namelijk geen zigzag op deze machine) kwam ik in tijdnood.

Stoewer naaimachine leeuw diydiva

Outfit

De jurk kreeg een matrozenkraag, zakjes met doorgestikte golven en een geborduurde gouden ankerketting met anker(oorbel) er onderaan bungelend.

Knipster Do it with denim matrozenjurk dediydiva 2017Ik had nog stof over voor een bijpassend jasje met 3/4 mouw. Dit model uit KnipMode maart 2017 heeft geen kraag, maar ik kan die van mijn jurk erover doen. Met paperpiecing maakte ik een windroosquilt van oude spijkerbroeken. In gouddraad borduurde ik Noord, Oost, Zuid en West, nou ja, de beginletters ervan.

The making of vind je in onderstaande video:

Stemmen

De uitslag van deze stemming (en ook die van de vijfde die over twee weken volgt) blijft geheim. Je ziet dus niet direct of je eerste of laatste bent 😉 Maar op grond van mijn ervaring ga ik weer voor een twee-na-laatste plaats. In ieder geval weet ik dat na de wedstrijd er weer een fijne jeansoutfit in mijn kast hangt, waar ik heel blij mee ben!

Voor meer detailfoto’s en achtergronden van mijn matrozenjurk verwijs ik naar de pagina van KnipMode, vanwaar je ook kunt stemmen.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.