parelkettingen chanelpakje diydiva
ketting,  kralen,  sieraden

Ik wou zo graag een ketting rijgen…

Mijn rose “Chanel” pakje is af. Ik heb een keurig rokje met een peplum topje genaaid, maar het is te saai, te degelijk. Voordat ik een outfit shoot ervan ga doen, en jullie laat meekijken, wil ik nog een poging doen om de boel op te leuken. Dit is mijn idee…

parelkettingen chanelpakje diydiva

Parels

Ik ben gek op parels. Vraag mij niet waarom, maar dat is al sinds mijn jeugd. Ik ben echter niet kieskeurig: nep of echt maakt mij niet zoveel uit. Dat heeft natuurlijk ook met de inhoud van mijn beurs te maken 😉

Chanel en parelkettingen vormen een succescombinatie. Daarmee wil ik gaan proberen dit setje een beetje op te frissen…

Om het hangertje op de foto hierboven zie je trouwens een zelfgemaakt geurzakje. Het heeft een printje van een Wilhelmina postzegel en is gevuld met lavendel uit eigen tuin.

Veel parels…

Eén parelketting zou het geheel nog truttiger maken. Daarom ga ik helemaal over de top met enkele trossen parels! Bovendien past dat wel bij mijn voorkeur voor kleding met een geintje.

Al enige jaren liggen bij mij een aantal zakjes parels in verschillende maten te wachten op dít moment. Nou ja, ik kocht ze en deed er niets mee. Dus dit plan paste mooi in het scenario van use what you have en verminder je voorraden!

Tutorial

Haha, hoe rijg je een ketting? Nou, dat zal iedereen wel lukken. Dus een echte tutorial is niet nodig. Ik vertel je wel welke varianten ik maakte:

  • 7 kleine kralen en dan 1 grote, dan weer 7 kleine enz.
  • allemaal grote kralen
  • allemaal kleine kralen
  • een korte ketting
  • een lange ketting
  • een gekochte ketting: parels geknoopt in een tule omhulsel.
  • bind alles samen met een leuk lintje

Let op het gewicht, al is dat met nepparels niet snel een probleem. Je moet het nog wel lekker kunnen dragen.

Schoenen

Voor de outfitfoto’s heb ik bijpassende schoenen: prachtige grijze suede pumps. Het enige probleem vormen de high heels van 9 cm hoog. Echt. Ik kocht ze bij de jurk toen ik ging promoveren aan de universiteit. Ooit wel eens geprobeerd te lopen met hakken door een stad met veel middeleeuwse keien op straat? Ik wel dus…

Omdat ik niet strompelend op fantastische schoenen door het leven wil gaan, ben ik nu op zoek naar een praktischer paar. Ik hou jullie op de hoogte!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.