soutache bloemen armband diydiva 1
kralen,  sieraden,  sieraden tutorial

Soutache bloemenarmband fototutorial

Vandaag wil ik mijn inzending laten zien voor de Hobbyhandig wedstrijd Handmade diva 2014. Het is een soutache bloemenarmband. Op zich is soutache nog niet zo bekend hier, volgens mij heb ik ook in de Hobbyhandig er nog niet over gelezen…

soutache armband sluiting diydiva
soutache armband 3 diydiva

Vandaag wil ik jullie mijn inzending laten zien voor de Hobbyhandig wedstrijd Handmade diva 2014. Het is een soutache bloemenarmband. Op zich is soutache nog niet zo bekend hier, volgens mij heb ik ook in de Hobbyhandig er nog niet over gelezen…

soutache bloemen armband diydiva 1

Het is ontzettend leuk om te doen. Het resultaat: bijzondere, lichtgewicht sieraden! Ik laat je eerst de foto’s zien en daarna stap voor stap de uitleg.

 

Als je meer achtergrondinformatie wilt over het hoe en wat van soutache, dan kun je kijken bij mijn Youtube filmpjes.

 

 

Benodigdheden

– soutacheband (circa 75 cm grijs en 150 cm creme)
– naald en cremekleurig draad
– kralen (parels en groene)

Begin met het middenstuk

Het makkelijkste: neem 30 cm creme band, vouw ‘m in het midden. Rol op en naai net zo lang tussen de 2 tunnels van het band heen en weer tot je een onregelmatig gevormd rondje hebt.

 

Neem een grote groene platte kraal (een symbolisch blaadje…) en lijm die op een stuk vilt. Neem 2 bandjes creme en 1 grijs, ongeveer 20 cm lang. Naai ze via het gaatje in de kraal bovenaan vast.

 

Dankzij de omtrek in vilt kun je overal net naast de kraal prikken en het lint met kleine steekjes eraan vastnaaien. De uiteinden draai je rond een middelgrote parelkraal en hecht je achter af, met wat steken en een drupje lijm tegen het rafelen.

 

We draaien nu weer terug, van de achterkant naar de voorkant.

 

Leg een grijze band erom en naai nu rondom kleine groene kraaltjes ertussen.

De kleine bloemetjes

Met 1 creme band maak je 2 rondjes rond 1 middelgrote parel. Neem 6 druppelvormige parels en vorm daarmee de bloemblaadjes. Maak 2 kleine bloemen.

 

De grote bloem

Met de ervaring van de kleine bloemetjes kun je nu 1 grote bloem maken. Begin met 1 creme band en vorm de top van een bloemblad. Naai eerst 1 kleine, vervolgens 2 middelgrote en tenslotte weer 1 kleine parel tussen het band. Maak 6 bloembladeren en maak het af met in het hart 1 middelgrote parel bovenop.
Naai de grote bloem op een paar punten vast bovenop het ronde middenstuk.

 

Het bandje met sluiting

a. Neem 2 groene kralen. Dit zijn immers de bladeren… Vouw 2 creme banden dubbel, naai eerst een puntje dicht en voeg vervolgens 2 kralen ertussen. Naai aan het uiteinde op het punje nog 1 groene kraal bovenop, voor de sluiting.
b. Vouw 2 creme banden dubbel, naai eerst een puntje dicht. Laat vervolgens een ruimte open (daar moet de sluitingskraal tussen passen… is wel handig namelijk) en voeg dan nog 1 groene kraal ertussen.

Afmaken

 

Naai alles aan elkaar: sluiting a – bloemetje 1 – middenstuk groene kraal – middenstuk rondje – bloemetje 2 – sluiting b.

Natuurlijk verpak je het (als je de armband kado wilt geven) leuk in een zelfgemaakte pillowbox van papier!

pillowbox maken diydiva

 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.