sintkrans
krans maken,  Sinterklaas

Een sinterklaas krans?

sint diydivaCredits: onbekend, van Pinterest. Jouw foto? Mail mij!

 

Weet je wat mij opviel, de afgelopen sinterklaastijd? Eigenlijk zie ik overal nog gewone zwarte pieten, bij de lokale intocht en in winkelcentra. Alleen in de folders kom je pieten (of eigenlijk kindjes) tegen met roetvegen. Er lijkt niets veranderd te zijn. Of bij jullie wel?

Vandaag dus dé afsluiting van sinterklaastijd: het heerlijk avondje is gekomen. En op heel veel blogs heb ik ‘m al voorbij zien komen: de krans van kruidnoten en sinterklaas-leukigheidjes. Maar een DIY Diva vaart altijd haar eigen koers. Dus bij mij zie je de Sinterklaas krans niet, tenminste: niet door mij gemaakt. Ik laat je hier er wel een zien van http://laurasfrutselblog.blogspot.nl/2014/11/kruidnootjes-kransen.html

sintkrans

Want weet je: ik hou er niet van om met etenswaren te knutselen. Ook al zijn het nog zulke vieze en goedkope kruidnoten en snoepjes, ik ga ze niet lijmen op een krans. Dat is een restantje van mijn degelijke opvoeding: je verknoeit geen eten.

Toch staat er vandaag een krans op mijn blog, maar dan als kooptip. Bij de Action zijn er namelijk strokransen te koop voor maar 80 cent en compleet met ophangdraadje. Ik ben zelf van plan een mooi, echte dennenkrans te gaan maken voor de kerst.

Action krans diydiva
Als je de krans wilt hergebruiken, dan is het handig ‘m eerst met huishoudfolie of met pakpapier stroken in te pakken! Ik weet ‘t, iets van 80 cent willen recyclen klinkt heel zuinig. Tsja, weer iets waarbij ik mijn opvoeding de ‘schuld’ kan geven… Maar het is ook praktisch: de Action heeft niet het hele jaar door deze kransen in de schappen liggen.

Verder wens ik iedereen een hele fijne Sinterklaas toe, met veel gezelligheid en kadootjes. Vier je het niet? Dan is het wel leuk om nog eens lekker op de bank te ploffen met de DVD van ‘Alles is liefde’, een heerlijke film.

2 reacties

  • Thea

    Leuk dat je langs kwam op mijn blog.

    Ik gebruik die strokransen altijd opnieuw. Ik zal er niet snel eentje weggooien. Meestal werk ik met binddraad of krammen, en dat kun je er makkelijk afhalen. Alufolie heb ik er nog nooit omheen gedaan.In dien nodig zou ik er wel repen stof of lint omheen draaien.

    Groetjes Thea♥

  • Karen

    Wat een leuk idee zo’n krans! Het valt mij ook op dat je overal nog zwarte piet ziet. Een oud klasgenoot van mij werkt op een van de ministeries en zelfs daar was Piet nog zwart.

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: