Noelle bralette panties diydiva
lingerie naaien

Noelle bralette en slip

Een bralette is helemaal hip. Online zijn diverse patronen te vinden om er zelf ééntje te maken. Hoewel zo’n niemendalletjes natuurlijk niet veel steun geeft, leek het mij leuk om toch eentje te maken. Ik ging op zoek naar een lekker setje voor een lui weekend op de bank.

Noelle set

Ik maakte een Noelle set van Madalynne, één van mijn favoriete lingerie blogsters uit Amerika. Dit is een gratis patroon. De jersey komt helemaal uit Duitsland. Ik kocht een leuke lap voor een shirt met lange mouwen tijdens onze vorige zomervakantie. Binnenkort zal ik het shirt showen in een outfitpost.

Dit setje maakte ik uit een restje. Dat is zo lekker van ondergoed maken, er is maar een klein stuk nodig. Ik heb (met uitzondering van de voorkant van de bralette) niet gekeken naar het patroon/print van de stof.

Noelle bralette panties diydiva

Bralette

Het is een makkelijk patroon bestaande uit voorpand, achterpand en onderband. Ik maakte ‘m zonder verdere ondersteuning (dus geen powernet, mesh of hoe dat heet) alleen van tricot en elastiek. Het haltermodel van de bralette vind ik leuk. Ik maakte ‘m met losse bhbandjes met zilveren studs die ik al heel lang geleden had gekocht, als variatie-bandje. In de praktijk gebruik je die dus nooit…

De voorkant is iets te smal bovenaan naar mijn zin. Ik denk dat ik een volgende versie daar wat breder teken. De band onderaan is ook te breed voor mij. Doordat mijn buik niet zo plat is als die van Madalynne, zit het niet lekker en niet mooi. Eigenlijk denk ik dat ik de band halveer.

Op de pop zie je de set niet zo mooi, maar bij Maddy is ‘ie in de juiste proporties: www. madalynne.com Je ziet Maddy zelf op de foto met de Noelle set.

Slip

Bij de Noelle bralette van Madalynne hoort ook een slip. Ik had nog stof genoeg om die erbij te maken. Hij zit heerlijk, het is een aanrader! Het model is hoog in de taille, dus dat zit goed.

Elastiek

Ik gebruikte een restant breed zwart elastiek, dat ik echt jaren geleden op een stoffenmarkt kocht. In eerste instantie naaide ik dat veel te strak erin, dus ik moest een driedubbele zigzag (zaagtandsteek) uithalen. Oef, dat is een hele klus, waarmee ik wel een half uurtje bezig was.

Dit keer ging ik niet uit van mijn standaard (60 cm lang elastiek in de beenopening zetten), maar heb ik het patroon opgemeten. Het eerste been voelde toch nog iets strak, daarom heb ik bij het tweede been 5 cm langer elastiek genomen. Die aanpassing heb ik ook gelijk op het patroon genoteerd!

Kruis

Volgens het patroon naai je het kruisje aan één kant vast. Ik vind mijn manier met een los patroondeel van het kruis (en dus alle twee de naden binnenin) mooier om te zien. Natuurlijk werkt Madalynne’s versie iets sneller. Ook las ik ergens op (jawel, Amerikaanse) blogs van slipmaaksters, dat het hygiënische was om maar aan één kant een kruisnaad te hebben. Want dan kon het wasmiddel er beter tussen… Tsja. Dat lijkt mij wel heel ver gezocht. Ook aangezien alle RTW (ready to wear)/koopslips hier gewoon aan twee kanten een naadje hebben en dus “dicht” zijn voor wasmiddel… Nee, daar ga ik niet in mee.

De feiten

  • Patroon: Noëlle van www.madalynne.com Gratis download.
  • Stof: Gekocht in Duitsland, daar vermeld als Italiaanse digitale print. Ik bofte met een aanbieding: 2 m voor 19 Euro in totaal. Naast een shirt, hoedje (in the making) had ik nog genoeg voor een slip en bralette over.
    Fournituren: alles uit voorraad, elastiek, bh bandje, schulpelastiek/picot elastiek.
  • Tijd: van download tot kast 2 uur voor de slip. Een nieuw patroon kost altijd meer tijd. Plus fout stiksel dat lastig uit te halen was. Uiteindelijk moet de slip in een ruim uurtje lukken. De bralette maakte ik in 1,5 uur van download tot kast.
  • Kosten: hmm, zeg 7,50 Euro voor de slip en bralette. Alles uit voorraad, niets bijgekocht.

Conclusie

Noelle is een prima set voor luie loungedagen thuis! Die draag ik graag. Zeker de slip gaat nog wel een keertje in de reprise met een ander restje jersey. De bralette krijgt een make over…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.