omvouwelastiek foe diydiva
lingerie naaien,  lingerie tutorial

Werken met fold over elastiek – FOE

Als je zelf lingerie naait, dan heb je ook speciale fournituren nodig. Zodoende kocht ik een tijdje geleden in China een rol FOE (fold over elastic). Volgens mij is dat in gewoon Nederlands vouwelastiek, of misschien omvouw elastiek. Maar of het een aanrader is …?

omvouwelastiek foe diydiva

China

De rol kocht ik in China via AliExpress. Het was even zoeken. Er waren leuke motiefjes, maar ik wilde het elastiek gebruiken bij ondergoed en dus letterlijk omvouwen. Dan is een print waarvan je alleen een halve Minion ziet niet zo handig 😉 Ik krijg sterk de indruk dat het FOE elastiek vooral voor haarbandjes (voor babies) en armbandjes wordt gebruikt, dus ongevouwen.

Eigenlijk had ik liever een flinke rol pico(t) elastiek daar gekocht, maar ze hadden alleen een wat suffe variant met pluimpjes aan beide kanten. Dat was niet wat ik wilde.

Invoeren uit China is zó makkelijk. De site is in het Engels en je kunt gewoon via IDeal betalen. Je hebt dus geen gedoe met een creditcard. Als je maar onder de 22 Euro blijft in totaal, dan is er geen probleem met invoerrechten betalen. Let wel op of je echt goedkoper uit bent dan in Nederland, niet alles is een koopje!

FOE

Dit was mijn eerste poging fold over elastiek te gebruiken. Deze rol was bijzonder rekbaar en gaf maar weinig steun toen ik het aan de stof zette. Het werkt niet zo lekker als picot elastiek, omdat je begint met het elastiek onder de stof. Dat loopt niet lekker op de naaimachine.

Op zich is het resultaat wel aardig, maar ik ben niet laaiend enthousiast. Het verwerkt niet echt fijn. Het dragen gaat wel, maar voelt ook niet echt super comfortabel. Misschien is het meer geschikt voor een randje langs een hemd, waarbij weinig steun nodig is. Binnenkort laat ik de set zien die ik gemaakt heb met de rol FOE.

Nu heb ik nog zeker 8 meter over… Iemand interesse?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.