zelf ondergoed maken diydiva
lingerie naaien,  slip

Geen UFO meer!

Iedere DIY-er kent het fenomeen: UFO’s oftewel UnFinished Objects! Van die projecten die maar niet afkomen en in de la blijven liggen. Dat had ik met deze slip van satijn. Ooit was ik eraan begonnen, maar ik strandde bij het elastiek… Ik wist gewoon niet hoe ik dat moest doen. Na een paar pogingen gaf ik het op en belandde de slip onderin mijn kast.

satijnen slip zelfgemaakt voorkant

Klaar!

Onlangs heb ik toch weer een poging gedaan om zelf een slip te naaien. Ik begon met een Burda patroon en een stuk turquoise jersey. En nu lukte het! Inmiddels heb ik er al meer gemaakt en toen herinnerde ik mij deze satijnen UFO… Het was een variant op de slip uit de KnipMode van januari 2008. Ik wilde ‘m ook dolgraag afmaken omdat ‘ie zo leuk werd.

zelf ondergoed naaien diydiva

Ik vond het kant voorop, maar vooral dat achterop echt mooi. Dat hartje komt uit afgeschreven slip van Hunkemöller, wie wat bewaard heeft wat… Het was niet moeilijk om dat hartje te verwerken. Gewoon opstikken met een zigzag en dan voorzichtig met een klein schaartje het blauwe satijn daar uitknippen.

Inmiddels weet ik hoeveel elastiek ik ongeveer nodig heb (60 cm per been) en met die wetenschap ging ik ook deze satijnen slip te lijf. Wel ga ik een volgende keer satijn combineren met jersey voor wat meer stretch…

Weer wat geleerd;-) Hebben jullie nog tips voor het werken met satijn?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.