refashion didi onderjurk naar hemd en slip diydiva
lingerie naaien

Een kerstslip en een KnipMode kersttip!

Een paar jaar geleden maakte ik kennis met het (toch ietwat bizarre) fenomeen: de kerstslip! De Zeeman had een rode boxer, met als tekst achterop “All I want for Christmas is you!” en ook in andere winkels zag ik rood-zwarte varianten hierop.

foute kerstslip Zeeman diydiva

Foute kerstslip

Ik beken: ik heb ‘m gekocht. Ter verdediging kan ik alleen aanvoeren dat ‘ie praktisch niets meer kostte, omdat ik de slip in januari kocht in de uitverkoop. En aangezien het toch ieder jaar kerst wordt…

Ik ben al een tijdje bezig met zelf slips naaien. Het is leuk om te doen en bovendien binnen 2 uurtjes klaar (als je wat ervaring ermee hebt). Vandaag laat ik mijn nieuwste zien. Nee, niet geborduurd met suffe teksten, maar gewoon iets moois gemaakt van een oude Didi onderjurk die ik niet meer droeg.

Luxe kerstslip ?

Ik had wederom ambitieuze naaiplannen voor december: een fout kerstvest en een foute slip. Nou ja, fout… Het werd geen zwarte luxe slip met stiptule (al heel lang in voorraad), maar een refashion van een paarse onderjurk naar een paars met groene slip en hemd.

refashion didi onderjurk naar hemd en slip diydiva

De slip is prachtig, maar leerde mij gelijk een lesje: hoe verwerk ik niet rekbare kant in slips… De slip is dus ietwat strak. Misschien moet ik volgende keer wat minder kant in het voorpand doen, of de achterkant ter compensatie wat extra ruimte geven.

De bijbehorende bh staat op het to-do lijstje. Het patroon heb ik al gekocht, na lang twijfelen. Maar de Watson bra lijkt mij goed om mee te beginnen, want beugel-loos.

Kersttip

Zoals beloofd heb ik ook nog een kersttip. Ieder jaar heeft de KnipMode een kerstaktie. Het wat en hoe hiervan valt moeilijk te voorspellen, maar met een beetje opletten kun je een gratis (of bijna gratis) patroon scoren.

Het eerste jaar kon je met je e-mailadres een patroon uit hun webshop downloaden op kerstavond. Vorig jaar viel de aktie opeens op eerste kerstdag, en betaalde je 0,10 cent per Paypal. Dit jaar hebben ze zelfs een adventsperiode met aanbiedingen. Wanneer het downloadvoordeel dit jaar komt is niet duidelijk, als het komt… Maar hou hun Facebookpagina in de gaten (ook tijdens de feestdagen) !

Ik ga voor de mooie wintermantel uit het januarinummer van 2017. Kijken of het lukt die te bemachtigen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.