kimono bikini diydiva
lingerie naaien

Kimono voor het zwembad

Deze lap begon als “kerstpakket” en eindigde als zomerse kimono om in de vakantie naar het zwembad te lopen! De vakantie is inmiddels voorbij, maar gelukkig hebben we de foto’s nog…

Kimono

Knipster 2017 Martine outfit 1 dediydivaHet patroon had ik al liggen. In een oude KnipMode, waarin Sylvana Simons mocht ontwerpen, staat een geweldige kimono. Ik maakte ‘m voor de Knipster wedstrijd en draag ‘m graag. Als het niet te warm is…

Zwembad

Op vakantie doen jongste dochter en ik het liefst vooraf onze badkleding in het huisje aan, om al dat gedoe met zwembad kleedhokjes te vermijden.
badpak KnipMode juli 2011 diydivaMaar om nou helemaal in (zelfgemaakt) badpak of bikini over de camping te gaan, is ook weer zo wat. Onze oplossing: een kimono!

Kerstpakket

Buurtzorg goodtogive doek tanzania diydivaManlief werkt in een organisatie met circa 95% dames. Gelukkig ben ik geen jaloers typje, hahaha. De kerstpakketten zijn ook tamelijk feminiem… De geweldige Afrikaanse doek daarin van Goodtogive viel lang niet bij iedereen van het team in de smaak. Dus er ontstond een levendige ruilhandel. De kommetjes, die bij ons niet praktisch waren, vanwege een overload voorraad, werden geruild. Uiteindelijk had ik 5 doeken.

Van drie maakte ik deze kimono. Uiteraard had het misschien van één doek al gelukt, maar ik heb nu erg op de kleurpatronen gelet.

kimono bikini diydiva

En?

De stof is moeilijk te definiëren, het heeft iets van katoen maar ook iets synthetisch. Het zit lekker, kriebelt niet en droogt relatief snel. De kimono bevalt goed, al mag ik van mijn dochter niet alleen daarin en badkleding over straat: “Mam, je ziet je kont!” Voor het mooie is ‘ie dus net te kort. Met een badhanddoek was dit “probleem” snel opgelost.kimono bikini diydiva

Maar aangezien ik doeken over heb, zal dat nog omgezet worden in een bijpassend klitteband overslagrokje.

Wel is het zo dat mijn bikini niet matcht met het blauw… Toch maar eens denken over skuba stof, om wel iets bijpassend leuks te maken. Maar dat wordt pas volgend jaar!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.