zeeman slip Bas Kosters diydiva
lingerie naaien

Laatste Zeeman slip foto en klaar

In mijn la met refashion kandidaten had ik een stapeltje herenondergoed liggen van Bas Kosters. Manlief had ze ooit iets te klein gekocht bij Zeeman, en vervolgens gloednieuw in de la laten liggen. Dus zette ik de schaar erin.

zeeman slip Bas Kosters diydiva

Ik knipte uiteindelijk twee slips op mijn maat. Ik bedacht dat het leuk zou zijn om van twee achterkanten een slip te maken, maar dat bleek niets. Achteraan een slip zit immers meestal de aanhechting van het elastiek. Nu zag je dus zo’n lelijk stukje zowel voor als achter duidelijk zitten. Dus die ging alsnog richting prullenbak.

Nieuwe slip

Het werd dus één slip, die lekker zit.  Het verschil zit ‘m in de zijkant, daar heb ik voor comfortabel gekozen. Ik stikte beide stofdelen naar hun eigen kant, waardoor je niet zo’n dikke locknaad hebt met 2 stoflagen. Die truc had ik geleerd bij de Facebookgroep waarbij we zelf een slip tekenden. Op de foto hieronder zie je aan de losse draadjes dat mijn naaimachine toe was aan een servicebeurt…

Ook koos ik ervoor niet het rode elastische band aan de been los te tornen om daarna weer goed te bevestigen, maar nam ik gewoon onderbroekenelastie.

Bas Kosters Zeeman slip diydivaVerder valt er niet zoveel over te vertellen. Voor het hele verhaal kun je ook bij mijn eerste Bas Kosters refashion kijken…

Bas Kosters Zeeman refashion diydivaHier op de foto met de rose achtergrond zie je links het origineel, de heren versie en rechts mijn dames variant. Dit werd de nieuwe slip:

Bas Kosters Zeeman slip diydiva

Zo, dat is weer een stukje meer ruimte in mijn la. Ik heb een stuk of vijf slips verknipt en opgeruimd. Momenteel ben ik heel veel aan het naaien. De kast wordt dus wel leger, al is er door Knipster weer flink wat nieuwe stof (flinke resten van mijn outfits, maar ook uit de goodiebag) bijgekomen. Ik ga vrolijk verder!

Hoe zit het met jullie voorraad?

2 reacties

  • De Breimeisjes

    Nou, nu je het toch vraagt 😉 Je bent de eerste in blogland die ik het vertel! Ik was vandaag op de Weversmarkt in Hoorn, ontzettend leuk! En ik heb niets gekocht! Omdat ik nog heel veel voorraad heb en omdat mijn hart nergens van ging huppelen!
    Geinig, je nieuwe Bas Kosters-slips!
    Groetjes,
    Akkelien

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.