Noelle bralette diydiva
lingerie naaien

Lekker setje!

Ik heb ook dit jaar weer het voornemen om mijn restjes en lappen op te maken. Ik begon al goed, in januari met een blauw hemd, en ga nu verder in februari met lekker ondergoed van Engels drop jersey!

Engels drop

Als patroon gebruikte ik de gratis Noëlle set van Madalynne, bestaande uit een bralette en een slip. Ik maakte ‘m al eerder van lekkere jersey met een brei- en haakprint die ik kocht op vakantie in Duitsland.

Noelle bralette panties diydiva

Hierbij knipte ik de band onder de borst van enkele stof, en werkte ik dat af met een picot elastiek. Maar om meer stevigheid te krijgen, heb ik nu die band dubbel geknipt, omgevouwen en aan het bovenstukje gelockt. Dat zit erg prettig, dus dat doe ik voortaan altijd.

Noelle bralette diydiva

Ik maakte nu bhbandjes van een reepje van dezelfde stof. Nou ja, zeg maar banden. Als ik 20 cm van rekbare stof gebruik, dan is dat voldoende. Aan beide kanten gaat er nog een halve centimeter vanaf voor de aanhechting/zoom.

Noelle bralette diydiva

Slip

Bij de slip koos ik dit keer voor een elastiekloze versie. Dat klinkt als een uitdaging, maar is eerder noodzaak. Op zich is de slip strak genoeg (lees: er mag wel een centimetertje stof worden aangeknipt bij een volgend exemplaar), dus ik heb omgevouwen en gestikt. Na een aantal keer dragen zakt ‘ie nog steeds niet af…

Toch denk ik dat ik deze Noëlle slip niet meer maak. Het model is gewoon te klein voor mijn derrière. Je ziet het ook bij mijn paspop, de slip kwam niet eens over de heupen. Daarbij komt dat ik al een heerlijk patroon heb dat mij op het lijf getekend is, dus waarom zou ik tobben?

Lekker stel

Ik heb er weer een lekker stel bij!

Noelle bralette diydiva

Als ik er zo over schrijf, dan krijg ik gewoon zin om achter mijn naaimachine te kruipen en nog wat setjes te maken! Moet maar weer eens gaan graven in mijn restjes jersey…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.