bh,  lingerie naaien

My first bra

Al heel lang wilde ik zelf een bh maken, maar de techniek (of beter: mijn onwetendheid van deze techniek) hield mij tegen. Onlangs maakte ik een Watson bra, letterlijk een snoepje 😉 , maar eigenlijk was dat niet mijn eerste…

KnipMode

Vooral vroeger had de KnipMode rond de kerst een aktie, met heel voordelige download patronen. Op die manier kwam ik in het bezit van het volgende bh en slippatroon.

slip zelf maken diydiva

De slip maakte ik al, maar het bovenkantje liet op zich wachten…

Passen

Met een bh naaien kan het voorkomen dat je een pracht-exemplaar in elkaar zet, maar de kern is: past ‘ie goed…?Ik maakte van een rest in Duitsland gekochte jersey met breiprint mijn eerste bh. Gelijk een ingewikkelde, want dit patroon is bedoeld voor beugels. En trouwens ook voor elastisch kant, maar daar ben ik niet aan begonnen. (Goedkoop) kant kan zo kriebelen en dan doe ik een bh toch niet aan als ‘ie klaar is.

Op zich ziet dit er nog aardig uit, al ben ik wel aan het pielen met die beugels. Ik heb de afgelopen jaren uit afgedankte bhtjes de beugels gesloopt en bewaard. Die probeerde ik uit, maar dit is duidelijk nog niet de juiste maat…

De pop toont nog meer tekortkomingen.

Hoewel ik keurig volgens het patroon zachte tule gebruikte voor de versteviging van de brug, zie je dat ‘ie wel heel erg breed wordt. Er zit ook een plooi in. De blauwe streepjes zijn van mijn markeer viltstift. Dat verdwijnt na het wassen. Het beugelband is nog niet mooi afgewerkt.

Toen bij het het passen bleek dat ‘ie echt niet mooi zat, zakte de moed mij in de schoenen. Ik sloopte de bruikbare stukjes zoals de sluiting er weer af en stopte ze diep in mijn la.

Watson

Watson bra liquorice dediydiva

Na deze mislukking heeft het maanden geduurd voordat ik de draad weer oppakte. De Maart digitale patronen maand challenge zorgde ervoor dat ik eindelijk aan mijn Watson patroon begon. Met een top resultaat! Deze tweede bh is goed draagbaar en hoewel ik een naadje in mijn volgende versie iets smaller wil maken, zit ‘ie prima.

What’s next?

Mijn volgende bh wordt weer een Watson soft bh, en als ik genoeg restjes badpakstof heb, maak ik zelfs een bikinitop. Maar dan is het weer even genoeg Watson! Want ik heb geen la vol soft bh’s nodig. Daarna ga ik toch voorzichtig weer eens proberen met een beugelbh. Het zal misschien met lycra in plaats van jersey ook beter zitten. Of wie weet koop ik een Merckwaerdigh patroon, waar iedereen zo lovend over is. Of als ik een leuke cursus in de buurt tegenkom, dan ga ik die eens volgen.

Maar eerst nog de Zeeuwse klederdracht afmaken…!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.