Fair fashion,  lingerie naaien,  refashion,  slip

Oh la la slip en de tussenbalans

Het was weer eens tijd voor een nieuwe slip. Ik was ‘m begonnen om goede foto’s te kunnen nemen voor de zelfmaak slip tutorial. In de gezellige drukte van december verdween ‘ie in bijna-af-staat uit mijn blikveld, om nu weer op te duiken. Het is tegelijkertijd een refashion: van meisjesjurk naar oh la la slip. Verder dook ik in mijn lingerielade om eens cijfermatig na te gaan hoe duurzaam ik inmiddels ben…

Eigenlijk heeft ze ‘m nauwelijks gedragen, hooguit één of twee keer, terwijl ze zelf de stof mocht uitkiezen. Ook in de herkansing met haar jongere zus bleef het zomerjurkje in de kast hangen. Ik denk dat het ook aan de stof ligt. Dit is echt een jurkje voor hoogzomer, maar de stof is nogal synthetisch, warm en doorschijnend.

rose zelfgemaakte slip

Dat doorschijnende maakte het dus wel geschikt voor een beetje meer Oh la la slip… Het patroon dat ik gebruikte was zelfgetekend, gebaseerd op eerdere slips. Van een restje rose maakte ik het kruisje.

tutorial slip diydiva

De balans

Het is altijd goed om eens even stil te staan en na te denken, zelfs wanneer het om slips gaat. Want ik wil uiteindelijk een lingerielade die volledig gevuld is met eigen maaksel. De redenen zijn simpel: a. zelf naaien is leuk en b. niemand hoeft voor een hongerloon onder slechte omstandigheden voor mens en milieu mijn slips te maken.

Ik ben gaan “balansen” en telde uiteindelijk 24 slips (op dat moment, wat in de wasmand zat telt niet mee, maar dat zal er hooguit nog eentje zijn). Daarvan waren 10 gekocht en 14 zelf genaaid! Dat maakt de verhouding bijna 60% zelfgemaakt, dus al meer dan de helft is eigen productie! Dat is mooi, zeker na die mislukte goede voornemens...

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.