zelfgemaakte slip diydiva gatenplant
lingerie naaien,  persoonlijk

In je onderbroek op internet…

In je onderbroek op internet…? Nee, dat doe ik niet. Ik naai wel slips voor mijzelf, maar je treft mij niet met het ondergoed aan op de foto op het wereldwijde web. Soms geneer ik mij zelfs al voor het feit dat mijn ondergoed online zichtbaar is (ook wat betreft de grootte ervan…). Ben ik de enige?

zelfgemaakte slip diydiva

Bloot lijf?

Ik ben niet de enige hoor. Veel lingeriemaaksters tonen hun nieuwe setjes op een paspop of aan de waslijn.

Een van mijn favoriete bloggers, Madalynne poseert wel in ondergoed, maar dit betreft dan een schattig jong meisje, met een prachtig (of toch iets te mager?) figuurtje.

Maar er speelt meer dan alleen een goed lijf voor foto’s te hebben.

Controle kwijt

Internet is geweldig, maar heeft ook een aantal zwarte kantjes. Je hoort weleens rare dingen over fotomanipulatie enzo. Wil je dan dat je tamelijk blote foto’s voor iedereen online te vinden zijn? Want over internet heb je geen controle. Zodra je een foto plaatst, ben je de regie kwijt en kan deze overal opduiken.

De verhalen zijn legio: een normale, lieve vader-en-zoon-foto werd gebruikt door een site voor homo’s op leeftijd met een voorkeur voor jonge mannen… Nou mag ieder zijn voorkeuren hebben, maar ik snap dat je liever jouw familiefoto daar niet terugziet.

Een lingeriefoto voorbeeld:

In de besloten Facebookgroep van Engelstalige lingeriemakers komen wel de “badkamerfoto’s met de telefoon gemaakt” voorbij van meiden zoals jij en ik, met hun maaksels aan. Yep, in hun bh, niet gestyled, maar gewoon daily life. Maar zelfs die beslotenheid is niet zaligmakend. Onlangs deed ééntje het dringende verzoek haar foto’s niet verder te verspreiden, want ze was zichzelf in bh op een (openbaar) Pinterest bord tegengekomen… Ongetwijfeld met de beste bedoelingen gedaan, omdat iemand haar bh mooi gemaakt vond en er inspiratie voor eigen creaties uit haalde, maar toch.

Maling hebben

Zelf heb ik onderaan mijn mails de standaardzin staan: “Graag creatief bezig? Volg mijn blog op http://www.diydiva.nl!”. Bij wat meer zakelijker mailtjes delete ik die regel weleens, maar soms geneer ik mij er ook privé weleens voor…

Bijvoorbeeld als ik mail met mensen die ik via de kerk ken of zo. Dat vind ik tegelijkertijd een beetje raar van mijzelf, want ik ben trots erop dat ik dit allemaal zelf kan naaien. Maar gek genoeg toon ik mijn onderbroeken (“tentjes”) makkelijker aan de brede buitenwereld, dan dat ik bekenden ervan laat “meegenieten”. En dan vallen mijn slips nog heel erg mee, ze zijn voornamelijk “gezellig praktisch” en niet supersexy…

Na enig nadenken heb ik trouwens besloten om gewoon maling aan alles te hebben, dan zien ze mijn slips maar (op een paspopfoto). Op het strand zou je evenveel zien…

Hoe ga jij om met jouw foto privacy op internet?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.