zelfgemaakte slip diydiva
lingerie naaien

Recycleren kun je leren!

Ik gooi nooit zomaar kleding weg, alleen omdat ik erop uitgekeken ben. Er moet een reden zijn, zoals vlekken, gaten of dat het opeens wonderbaarlijk veel kleiner is geworden… Vaak valt er dan nog wel een deel te hergebruiken of recycleren, bijvoorbeeld voor een slip. Want zelf ondergoed naaien is een nieuwe hobby van mij geworden!

H&M

Er was eens een H&M shirt, dat online heel aanlokkelijk was als extraatje, vanwege de lage prijs. Eigenlijk was het alles net niet: te lang om gewoon te dragen, met suffe zakjes en weer te kort als nachthemd. Kortom, het is nooit mijn favoriet geworden. Dus droeg ik het uiteindelijk als verfshirt en dat leverde vlekken op.

zelfgemaakte slip diydiva

Zelf ondergoed naaien

Ik ben al een tijdje aan het proberen zelf ondergoed te naaien. Mijn eerste poging is tevens bruikbaar als tent. Maar ik zette door en maakte een nieuwe versie, gebaseerd op mijn tentje. Deze slip is lager (of korter) en ik heb de naadjes op het voorpand weggelaten. Op zich zit ‘ie lekker!

Het rode elastiek kocht ik ooit als voordeeltje om kaarten te maken. Dat heb ik nooit daarvoor gebruikt. Net als de zwarte variant die ik ook insloeg, ging het allemaal richting slips.

Je ziet ook dat ik aan het leren ben, het bovenrandje zit niet mooi. Het stiksel maakte ik groter dan 3, dat was niet zo’n goed idee. Voor de rest ben ik aardig tevreden. Dit wordt vervolgd…

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.