zelf ondergoed naaien diydiva
lingerie naaien,  slip

Slip in decembersfeer

Een rood zwarte slip is toepasselijk voor december! Ik maakte dit exemplaar van een oud rood kindershirt met een Franse tekst daarop over kant (“dentelle”), hetgeen mooi past bij een slip!

zelf ondergoed naaien diydiva

Dik elastiek

Dankzij mijn ultieme slip tutorial kun jij nu ook makkelijk zelf slips maken! Ik ging aan de slag met een oud shirt en een rest zwarte tricot en dik (1,5 cm) picot elastiek. Aan de bovenrand rond de taille zit dit elastiek lekker, voor de beenrandjes is het eigenlijk te dik en daardoor minder comfortabel. Ik kocht een paar meter op Marktplaats, omdat ik niet op de breedte had gelet. Het was een zolderverkoop. Tsja 😉 Daar ruikt het inderdaad een beetje naar. Dat elastiek heeft vast enkele jaren op een muffe zolder vertoefd.
Maar de wasmachine is geduldig…

zelf ondergoed naaien diydiva

Je ziet dat ik zoals gebruikelijk de zigzag met drie steken (zaagtand) gebruik. Dat werkt wel prettig en is lekker elastisch. Het mooiste vind ik de steekverhouding breedte zigzag 5 (dus maximaal) en steeklengte 2.

Ik denk dat het eens tijd wordt om echt te gaan tellen in mijn lingerielade. Welk percentage slips is inmiddels zelfgemaakt? Zo aan het einde van het jaar is het immers ook tijd om na te gaan wat er van de goede voornemens terecht is gekomen…

Bewaren

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.