zelfgemaakte slip en top diydiva
lingerie naaien

Tropisch ondergoed gemaakt!

Tijd voor een refashion! Dit hemdje verdiende een tweede leven. Het begon als een miskoop op Marktplaats. Het ging van een te strak hemdje over een blubberbuik, opkruipend uit mijn short naar … een fijne zelfgemaakte slip en top!

zelfgemaakte slip en top diydiva

Miskoop

Ooit kocht ik ‘m op Marktplaats. Ik vond de print zo leuk, maar het droeg niet lekker en flatteerde nog minder… Omdat ik het hemdje op de een of andere manier niet weg kon doen, bleef het achterin mijn kast liggen. Dit jaar ging ik echter mijn kledingkast opruimen in het kader van de KonMari methode. Zodoende kwam het hemdje de kast weer uit… Bijkomend voordeel: de plantenprint is hip!

zelfgemaakte slip diydiva

Setje

Ik paste het hemdje en knipte het op de goede topjeslengte af. Het overgebleven deel knipte ik aan de hand van een slip patroon, waarbij ik het kruis maakte van een restje limegroene jersey van mijn quilt. Dat draagt prettiger dan zo’n synthetisch stofje. Bovendien had ik niet genoeg reststof meer daarvoor van de originele O’Neill print.

Ik werkte alles af met mintkleurig picot elastiek dat ik kocht op Marktplaats en het FOE (fold-over-elastiek) uit China.

Twee soorten elastiek is niet helemaal top, vind ik. Logischerwijs straalt het geen eenheid uit. Het bovenste randje picot elastiek zit lekker en heeft een zachte achterkant. Werken met fold-over-elastiek (aan de beenranden) is tot nu toe mwah. Ik had liever nog meer rek daarin gehad. Dit is van een rol uit China, dus ik kan nog enkele metertjes ermee oefenen…

De stiksteek die ik bijna altijd gebruik bij het maken van lingerie is de “driedelige” zigzag. Hier heb ik reflecterend geel garen gebruikt. Het stond nog op de machine en ik dacht dat het wel bijpassend zou zijn. Dat effect vind ik leuk geworden!

Het uitstekende O’Neill merkje zat al zo aan de zijkant van het hemd en nu dus aan mijn slip…

Experiment

Dit refashion experiment is goed gelukt. Ik draag het setje, ondanks bovenvermelde mopperpuntjes, graag. Maar het is niet zo, dat ik nu op Marktplaats of in winkels verder op zoek ga naar hemdjes om te “verbouwen”.

Nee, binnenkort ga ik weer eens aan een zelfgemaakt hemd beginnen, dat mooi onder een laaguitgesneden shirt past. Ja, inderdaad, ik hou mij braaf aan mijn sewing-with-a-plan

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.