zelf een onderbroek maken diydiva
lingerie naaien

Voormalig UFO: Sweetheart slip

Tijdens deze Me-Made-May is er weer een klein UFO-tje (UnFinished Object) weggevlogen van mijn “naaiatelier” op zolder richting mijn kledingkast! Vandaag laat ik de slip zien die zeker een aantal jaren tussen mijn naaiprojecten lag, maar nu lekker draagbaar is.

zelf een onderbroek maken diydiva

Geknipt

De stof was al geknipt en ik had ook al een poging gedaan om elastiek in te voegen. Welk patroon ik gebruikte weet ik dus niet meer, maar ik vermoed dat het de slip uit de KnipMode januari 2008 was.

Elastiek

Hoewel ik bij mijn eerste poging ondergoedelastiek gebruikte, mislukte dit jammerlijk. De oorzaak was dat ik niet wist hoeveel elastiek ik nodig had. Toen ik begin vorig jaar de tip las in de beschrijving van een Burdaslip (gebruik 60 cm per been), heb ik dit bij alle slips daarna toegepast.

zelf een onderbroek maken diydiva

Maar zoals je op de foto ziet, zelfs op de pop sluit het beenelastiek niet netjes aan en wijkt het. Het elastiek bevalt mij op zich wel goed. Het is lekker zacht. De eerste stikronde met de 3-zigzagsteek deed ik met vrij donker garen. Het neongele garen dat je aan de buitenkant ziet, bevalt mij veel beter. Ik kocht het elastiek via Marktplaats (“zolderopruiming”), maar had helaas niet meer genoeg voor de bovenrand.

Op zich is dat misschien ook maar goed geweest. De slip is vrij laag en daarom was het prettig om een brede ondergoedrand te hergebruiken. Yep, de sweetheart afkomstig van een gekochte slip lag ook al wat jaartjes te wachten op een doorstart. Zo zie je maar weer het voordeel van een fourniturenvoorraad 😉

Resultaat

Ik ben blij met de slip, alhoewel ‘ie wat ruim valt. Ik zie het gewoon als een leerproces, waarbij je aanvankelijk enkele foutjes maakt. Inmiddels heb ik al flink wat ondergoed genaaid, zoals je ziet. Ook de blauw satijn slip met zwart kant was een UFO…

De helft van mijn voorraad slips is inmiddels al zelfgemaakt! Mijn streven is om binnen 5 jaar een volledig zelfgenaaide garderobe te hebben, dus ik ben lekker op weg!

Hebben jullie ook nog UFO’s liggen, van die projecten die maar niet afkomen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.