Wat? … Watson!

Ik begon met een Watson bikini, in de hoop een wat decenter top te maken. Vervolgens had ik wat nieuwe bh’s nodig, dus liet ik de lopende band aan staan…

BH

In de loop der jaren heb ik via Marktplaats een leuke collectie Marlies Dekkers bh’s verzameld. Ik ben gek op haar ontwerpen, maar vooral op de waanzinnige pasvorm. Alleen ben ik niet gek genoeg om meer dan 100 Euro voor 1 bh te betalen!

Je zult versteld staan hoeveel dames een bh kopen (of krijgen van manlief…) en dan na 1x dragen bedenken dat dit het toch niet is, of een voorraad inslaan en dan zwanger worden, om daarna met een andere maat te eindigen. Op Marktplaats zijn dus tweedehands MD’s verkrijgbaar, die niet of hooguit 1x gedragen zijn. Dat is spekkie naar mijn bekkie. Want de wasmachine is geduldig!

Alleen heb ik de laatste maanden een probleem ontwikkeld met Marlies. De bh’s (en dus niet ik 😉 ) zijn ongemerkt van maat veranderd. Vooral de beugels gingen irriteren en mijn ribben deden zeer ervan. Tijd voor iets nieuws, maar een maatje groter bleek ook niet de oplossing… De beugels bleven pijnlijk.

Geen beugels

Mijn voornemen om zelf bh’s te naaien werd hierdoor bespoedigd. De Watson zonder beugels is een perfect beginnerspatroon.

Ik kocht het op internet bij de maakster Amy Chapman van Cloth Habit. De 15 dollar (omgerekend dus rond de 12,50 Euro) is het helemaal waard! Bovendien krijg je voor dit geld een patroon van een bh in twee uitvoeringen plus een slip.

Ik begon met een snoeperige lange variant.

Watson bra liquorice dediydiva

Die bleek goed draagbaar. De jersey is vrij stevig (en dus wat minder rekbaar) en zit goed.

Watsons

Toen ging de lopende band aan voor de korte versie. Ik bestelde bij Poetsie de nodige fournituren, zoals sluitingen en elastiek voor bh bandjes. In de tussentijd maakte ik een Watson bikinitop.

Als eerste volgde deze tricot paarse bh met neongroen picotelastiek. Yep, passend bij een eerder gemaakte slip en hemdje. Het paars is een voormalige Didi set, waarvan ik eeuwig twijfelde of dit nu wel mijn stijl was. Bovendien was ‘ie ooit gehavend uit de was gekomen, waarna de jas niet mooi meer te repareren was. Hier zie je de “voor” en “na” foto.

Van de Didi resten maakte ik nu deze bh.

Watson bh zelf maken diydiva

Omdat mijn mesh of fijne tule op was, heb ik de voorkant onderaan gewoon verstevigd met een restlapje katoen. Die tip las ik ergens op internet en dat bevalt wel. Mijn huid heeft al snel last van kriebels, dus fijne tule is voor mij niet zo fijn…

Ook de bh met het rose omvouwelastiek haalde ik uit de Didi set. Hier zie je de combinatie mogelijkheden.

Watson bh zelf maken diydivaWerken met kant geeft altijd weer een andere (minder rekbare) twist aan je lingerie. Hij zit daarom wel lekker stevig.

Het experiment met de bh bandjes (groen picot elastiek en rose omvouw elastiek) beviel niet. Tuurlijk, de kleur is prima bijpassend, maar het is gewoon niet stevig genoeg. De volgende keer moet ik gewoon zorgen voor echt bhband elastiek.

De voorkant van de bh werd eveneens met een restje katoen gevoerd. Volgende keer wil ik wel het experiment aan om alleen de brug (tussen de borst) tot onder de borst te voeren. Een driehoekje dus en niet de voering laten doorlopen naar de zijnaden. Want soms kreukelt de stof daar en zie je plooien.

En nog één!

Die plooien zijn trouwens niet bij mijn Marlies-meets-Watson bh van nepleer. Eveneens weer een restje. Ik zette de schaar in de kenmerkende Marlies bandjes en transplanteerde ze naar mijn Watson.

Watson bh zelf maken diydiva Marlies DekkersDe gekochte bh band bleek wat breder dan gepland, maar wel comfortabel. Ik gebruikte hier geen picot elastiek, maar gewoon ondergoed elastiek dat ik omvouwde. Deze bh zit ook erg lekker, maar heeft wel duidelijk wat minder rek dan het tricot. Door die rek wordt ik altijd weer verrast bij het naaien, meestal in negatieve zin, want dan wordt het wat strak.

Voorraad

Kortom: ik heb weer 4 bh’s, die draagbaar zijn. Voorlopig mag de lopende band uit. Wel heb ik nog geweldig armyprint bhband over, dus daar ga ik nog even over verzinnen.

Ze zitten allen goed, ik heb in de tussentijd geen enkele oude beugelbh aan gehad. Het enige nadeel is de ongevoerdheid en soms zie je ook de gestikte cupnaad goed zitten door dunne shirtjes. Hmmm.

Zodoende is er ook het plan om met scuba stof te gaan werken, of iets anders, om een gevulde cup te maken. Met het restje scuba dat overblijft, ga ik ook eens nadenken over een nieuwe bikini. Maar het moet bij denken blijven, eerst de restjes opmaken…

Love, de DIY Diva.

2 Replies to “Wat? … Watson!”

Hoi, wat vind jij hiervan? (Je reactie wordt keurig via de wettelijke AVG regels verwerkt!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.